Brian Bröcker stelde de winst tegen IJsselmeervogels zeker. | Foto en tekst: Wim Siemerink
Brian Bröcker stelde de winst tegen IJsselmeervogels zeker. | Foto en tekst: Wim Siemerink

Kampioenschap ligt binnen handbereik voor V.v. Noordwijk

Algemeen

Winnen door slechts een keer te scoren, ook nog eens in de 89e minuut, leverde 3 belangrijke punten op. En die winst leidde in en tegen Nootdorp tot een uitbundige vreugde bij alles wat Noordwijk heet te zijn. Want nu ligt de weg richting een feestelijk kampioenschap aanstaande zaterdag op de Duinwetering, immers geheel en al open.

Onder heerlijke weersomstandigheden, maar op een voor Noordwijk moeilijk bespeelbaar veld had het zomaar anders af kunnen lopen wanneer Manuela de geweldige kans die hij al in de tweede minuut kreeg achter Rondeltap had gewerkt.
Noordwijk schrok en reageerde door nadrukkelijk de bal richting het Nootdorpse doel te blijven sturen, waarbij Denzel James, weer terug na zijn liesblessure, door zijn tegenstander opvallend aan banden werd gelegd. Maar Noordwijk oogde fris, werkte hard en combineerde naar behoren. Het leek wachten tot het doelpunt zou vallen. Uit een corner van Le Congé leek Wendt te gaan scoren maar de paal stond deze treffer in de weg.


Dominant

Noordwijk voetbalde dominant en Nootdorp beperkte zich tot compact verdedigen. De mogelijkheden, die zich voor het doek van Nootdorp voordeden, konden echter door de rood-witten niet in doelpunten worden omgezet. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Noordwijk ongeduldiger en hier en daar werden de irritaties zichtbaar. Wat ook nog leidde tot wat schermutselingen waarbij Overvliet tegen geel opliep. Het rustsignaal kwam uiteindelijk, zonder dat er werd gescoord.
Na rust was het opnieuw Noordwijk wat de klok sloeg. Nadat Bosma met nog een half uur te spelen in het veld kwam voor Denzel James , veranderde Noordwijk niet van strijdwijze. De ploeg knokte voor wat het waard was maar bleek deze middag nauwelijks productief te kunnen zijn.


Laatste troef

Nootdorp bleef star volhouden om doelpunten te voorkomen. Zij leken in hun missie te gaan slagen. De ongeduldige supporters zagen nog dat Zethof zijn laatste troef speelde door Huig van Duin in te brengen. Zijn inzet leverde uiteindelijk in de 89e minuut de kans op die door de aanstormende Bröcker simpel kon worden afgemaakt: 0-1. De ontlading bij Zethof en zijn jongens was natuurlijk enorm. De teleurstelling bij Nootdorp zichtbaar groot.

Door de late winst kunnen nu wel de voorbereidingen worden getroffen voor een groot kampioensfeest na de wedstrijd van zaterdag tegen RVVH. Want het kampioenschap is nu echt binnen handbereik. De tegenstander vecht echter nog tegen degradatie en kan door te winnen mogelijk de nacompetitie nog ontlopen. Maar niemand gelooft natuurlijk, dat Noordwijk de kans nog zal laten lopen om nu eindelijk de belangrijke stap naar de derde divisie te gaan maken. Ze kunnen dit kampioenschap veel extra glans geven door zaterdag de supporters een mooie en doelpuntrijke wedstrijd voor te schotelen.

Uit de krant