Afbeelding
Foto: PR

In de bloei van mijn leven

Algemeen

Anorexia n In de Beweegschool aan de Heilige Geestweg vindt op vrijdag 11 mei om 15.30 uur een bijzondere boekpresentatie plaats. De Noordwijkse auteur Cindy Salman ontvangt dan uit handen van Thomas Woolthuis, initiator en goede vriend, het eerste exemplaar van haar boek 'In de bloei van mijn leven'.

'In de bloei van mijn leven' is een bundel verzameling van gedachten, ideeën en op zichzelf staande verhalen die ontsproten zijn aan de creatieve geest van Cindy Salman, zelf slachtoffer en geplaagd door deze slopende aandoening: anorexia.

Openhartig

Over anorexia zijn vele boeken geschreven. Zowel de medische, alsmede de psychologische benadering hiervan, zijn in vele toonsoorten en variaties tot uiting gekomen. In dit boek beschrijft de Noordwijkse auteur wat anorexia met haar heeft gedaan en heden ten dage nog doet. Hoe het 'in de bloei van haar leven', genadeloos wist toe te slaan. Soms omschrijft ze zelfs met een vleugje humor, de conversaties die ze heeft met de verpersoonlijking van anorexia.

Cindy spreekt openhartig vanuit haar eigen ervaring en haar positie als ervaringsdeskundige op een bijzondere manier, vol zelfspot, kennis en met een soms cynische invalshoek. Ze omschrijft een gevoel, een gedachte, een levensstijl die vanuit haar hooggevoeligheid is ontstaan. Anorexia is geen vriend, geen maatje waar je voor kiest. Toch is deze aandoening bij sommige zo intens aanwezig dat het een deel van je denken, van je doen, maar vooral ook van je 'niet doen' is geworden.

Sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn; Dennis Salman, Wethouder gemeente Noordwijk – 'broer-van' en Thomas Woolthuis. Toegang is gratis.

Uit de krant