Totaal onverwacht won Jill Hermans in Rotterdam de Miss Intercontinental Zuid-Holland verkiezing. | Foto: Ina Verblaauw
Totaal onverwacht won Jill Hermans in Rotterdam de Miss Intercontinental Zuid-Holland verkiezing. | Foto: Ina Verblaauw Foto: Ina Verblaauw

Jill Hermans Miss Intercontinental Zuid-Holland

Algemeen

Totaal onverwacht won Jill Hermans in Rotterdam de Miss Intercontinental Zuid-Holland verkiezing. In 2017 deed ze al een keer mee, maar bereikte toen niet de finale. Dit jaar werd ze tot Miss gekroond.

Door Ina Verblaauw

De 23-jarige Noordwijkse zit in haar afstudeerjaar Chemie aan de Hogeschool Leiden en loopt stage in het LUMC. Daar helpt ze mee aan het ontwikkelen van nieuwe medicijnen. Tot deze keuze kwam Jill toen op de havo bleek dat ze heel goed is in scheikunde. Nog niet wetend wat ze later wilde gaan doen, besloot ze chemie te gaan studeren. Na één dag in het laboratorium te hebben gewerkt, wist ze het zeker: "dit is wat ik wil".

Samen met de andere 16 finalisten bracht ze de laatste weken veel weekenden door. Bezoek aan het bedrijf van de hoofdsponsor, een bootcamp en oefenen voor de finale. Met de Missen uit de andere provincies ligt er ook nog een weekje vakantie in het verschiet. Er zijn meerdere missverkiezingen, zoals Miss World en Miss Universe. Bij de Miss Intercontinental worden de kandidaten geselecteerd op: de moderne vrouw van nu, bouwen aan een goede carrière en weten wat je wilt. Dat laatste heeft Jill goed voor ogen. "De missverkiezing met alles eromheen is heel erg leuk om mee te maken en ik geniet ervan. Alle vooroordelen wuift ze weg. "Het is zo'n mooie ervaring, maar mijn studie en carrière gaan voor!".

De landelijke finale vindt plaats op 31 augustus op een nog nader te bepalen locatie.

Uit de krant