Burgemeester Jan Rijpstra reikte  aan tien vrijwilligers een onderscheidingen uit. |  Foto: Ina Verblaauw
Burgemeester Jan Rijpstra reikte aan tien vrijwilligers een onderscheidingen uit. | Foto: Ina Verblaauw Foto: Ina Verblaauw

Lintjesregen in Noordwijk

Algemeen

Dit jaar zijn het tien Noordwijkers die allemaal werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Jan Rijpstra reikte de onderscheidingen uit en de muzikale omlijsting werd verzorgd door het Zeemanskoor.

Door Ina Verblaauw

De gedecoreerden zijn:
Harm Brinks als dirigent van het Zeemanskoor. Hij regelt alles voor het koor, al zijn tijd besteed hij hieraan. Hans Landzaat: sinds 1978 actief bij de NHC als jeugdteam begeleider en scheidsrechter. Vanaf 1988 is hij vrijwillig werkzaam bij omroep BO en lid van de steunfractie van Groen Links.John de Ridder. Hij zet zich al 40 jaar in voor de EHBO door cursusavonden te verzorgen en het bijstaan met het EHBO team van evenementen bij sportclubs. IJsmeester bij NIJC Anton Donders: hij helpt ouderen met het invullen van formulieren. Als bestuurslid van de ANSV neemt Anton deel aan de Adviesraad Sociaal Domein. Voor vv Noordwijk kookt hij wekelijks voor de selectie. Robert Stokman: sinds 1986 is hij vrijwilliger bij de KNRM. Aanvankelijk als helper aan de wal en vanaf 1990 als opstapper. Hij gaat aan boord van de reddingsboot en verleent hulp. Sinds 2008 is hij chauffeur van het lanceervoertuig. Peter van Zuijlen: hij verricht sinds 1972 veel verschillende vrijwillige activiteiten bij onder meer Jongerenwerk en PVDA Noordwijk. Op scholen geeft Peter op vrijwillige basis techniekles. Aad van der Zalm: de filiaalmanager van de Dirk biedt stageplekken aan jongeren die begeleiding nodig hebben. Fairtrade, de voedselbank en wzc Jeroen kunnen op zijn ondersteuning rekenen. Irma Schippers-Koppert: zij zette jaren geleden het Linedance op de kaart. Zij is 80 jaar en geeft nog wekelijks les aan 100 mensen.Gemma van der Meer: ruim 42 jaar besteedt zij haar tijd aan vrijwillige activiteiten voor de Maria ter Zee kerk. Zij participeert in Pallium. Heel veel jaren was zij betrokken bij de Scouting in Noordwijk. Danielle Hoogeveen-Cramer: zij zet zich al vele jaren in voor De Zonnebloem, Echo der Duinen en in het verleden de Oranje Vereniging.

In het korte gesprek dat Rijpstra had met de gedecoreerden, kwam naar voren dat er een ernstig tekort is aan jonge vrijwilligers. Gezamenlijk deden zij een oproep meer tijd vrij te maken voor de maatschappij.

Uit de krant