Milou Hogendijk is afgelopen vrijdag benoemd tot nieuwe Bloemenkoningin | Foto en tekst: Wim Siemerink
Milou Hogendijk is afgelopen vrijdag benoemd tot nieuwe Bloemenkoningin | Foto en tekst: Wim Siemerink

Milou Hogendijk is de nieuwe Bloemenkoningin

Algemeen

Deze week presenteerde de stichting Bloem en Zee alweer de vierde Bloemenkoningin. De Noordwijkse Milou Hogendijk krijgt de belangrijke taak om zich als opvolgster van Hetty van de Laar, als ambassadrice in te gaan zetten voor de belangen van de bloemenbadplaats Noordwijk.

Het presenteren van deze nieuwe bloemenkoningin gebeurde tijdens de zogenaamde preview voor de sponsoren van 'de Mooiste file'.

Een glunderende voorzitter van de stichting Bloem en Zee, Noordwijkerhouter Alfons Morsink, begeleide haar op haar eerste schreden naar het podium. Waar omheen zich de sponsoren en 'de vrienden van de Mooiste File van Nederland' hadden verzameld. Een warm applaus viel de bloemenkoningin ten deel. Volgens Morsink zal de bloemenkoningin regelmatig actief zijn bij officiële evenementen in Noordwijk. En zo nodig ook elders de gehele Bollenstreek te vertegenwoordigen.


Trotse wethouder

Onder de aanwezigen in de Bentley Bar van de hotels van Oranje was tussen 'de Vrienden van de Mooiste File', natuurlijk ook wethouder evenementen, Pieter Jan Barnhoorn. Die vanachter het katheder zei trots te zijn op Noordwijk. En in het bijzonder op de bloemenevenementen zoals 'de mooiste file van Nederland' er een is. Evenementen die, volgens Barnhoorn, volledig aansluiten op de Economische Agenda Bollenstreek.

Natuurlijk was hij even trots op de kersverse bloemenkoningin, die hij een fijne tijd toewenste. Daarbij onderstreepte hij de belangrijkheid van de functie als ambassadrice nog eens extra. Barnhoorn maakte daarnaast nog duidelijk hoe belangrijk het is dat in een gemeenschap als Noordwijk er goede verbindingen ontstaan tussen gemeentebestuur en ambtelijke organisatie met het bedrijfsleven en de onmisbare vrijwilligers.


Ambassadrice

Bloemenkoningin Milou Hogendijk kwam natuurlijk ook aan het woord. Zij vertelde zeer vereerd te zijn deze taak als ambassadrice te mogen vervullen. 'Bloemen staan voor positiviteit. En bovendien staan bloemen ook voor uitstraling. Daarmee ga ik mijn best doen om aan de positiviteit en de uitstraling van bloemen nog iets extra's toe te voegen', aldus Milou Hogendijk.

Natuurlijk ging het gezelschap daarna richting de presentatie van 'de Mooiste file van Nederland 2018'. Waar het gezelschap van vrienden, na feestelijk het glas te hebben geheven, rondom de bloemenkoningin poseerde voor de fotograven en de verzamelde pers.

Uit de krant