Al voor rust was Noordwijk vanuit spelhervattingen, hier via Ten Hoope, herhaaldelijk dicht bij een treffer. | Foto: Wim Siemerink
Al voor rust was Noordwijk vanuit spelhervattingen, hier via Ten Hoope, herhaaldelijk dicht bij een treffer. | Foto: Wim Siemerink

V.v. Noordwijk wordt te laat wakker

Algemeen

Noordwijk begon aan de strijd met de Noordwijkse talenten Bosma en van der Niet op de bank. Ook zonder Denzel James, die wegens een blessure er niet bij was. Topscorer Westdijk was er wel bij evenals publiekslieveling Emiel Wendt.

De wedstrijd tegen 's Gravenzande ging wel ergens om. Noordwijk, wat de uitwedstrijd ook al verloor, wilde winst vanwege de titelaspiraties. En ook de Westlanders zijn, nadrukkelijk via de laatste periodetitel, op zoek naar promotiekansen. En direct al bleek dat zij het accent zouden leggen op verdedigen om tegen de koploper, mogelijk een gelijkspel en dus een puntje te bemachtigen. Noordwijk was daardoor ogenschijnlijk de betere ploeg. Maar mogelijkheden werden deze keer niet omgezet in een snelle goal. Een bijna-doelpunt werd door de Westlanders net voor de lijn onschadelijk gemaakt.


Middelmatig

Na een kwartier zakte de wedstrijd terug naar een middelmatig niveau. 's Gravenzande voelde dat er deze middag iets te halen viel. Hun lange centrale verdediger heerste in zijn gebied en Westdijk bleek niet in staat zijn dominantie van de laatste weken te tonen. Een paar plaagstootjes van s' Gravenzande lieten ook zien dat Noordwijk de winst niet zomaar cadeau zou krijgen. In de 27e minuut viel tot grote schrik van de Noordwijkers, de 0-1.
Men zou verwachten dat Noordwijk wakker zou schrikken maar dit bleek niet het geval. Wel werden er een aantal corners afgedwongen maar daadkrachtig werd het niet. Kees Zethof, druk coachend voor zijn dug-out, zag dat zijn aanwijzingen niet het gewenste resultaat opleverden.


Scherpte

Na rust verwachtte men een ander en vooral agressiever Noordwijk. Maar dat kon de ploeg deze middag kennelijk niet opbrengen. Het was allemaal wat mat en nadrukkelijk werden de verrassende acties van de behendige en snelle James node gemist.
's Gravenzande toonde wel de scherpte, die Noordwijk nog node miste. Hoewel zij ogenschijnlijk onder druk werden gehouden, bleek Noordwijk hen niet aan het wankelen te kunnen brengen. Sterker, vanuit een perfecte counter sneed men door de mistastende Noordwijk-verdediging. Waardoor al in de 50e minuut de 0-2 moest worden genoteerd.

Met Bosma voor Manuputty bleek Noordwijk wat te willen doen aan de 0-2 achterstand. De ploeg van Zethof leek, overigens wel wat laat, wakker geschud. Daarbij liet ook Le Congé zich aanvallend meer zien.
Maar ook Bröcker liet zich meer gelden. En dat leverde een fraaie goal op, nadat hij op aangeven van Nick van Staveren de bal in de touwen kopte:1-2.
Met Huig van Duin en Borsboom ging Zethof voor een alles of niets poging. Van Duin leverde nog een gevaarlijke vrije trap af en Borsboom was koppend een keer dicht bij een goal.


Hoop

De Noordwijk-supporters lieten zich daarna gelden. Luidruchtig smeekten zij een aantal keren om een penalty wegens vermeend opzettelijk hands, maar de goed leidende scheidsrechter Oosting bleek dat niet te hebben waargenomen.

Er was even hoop maar Sander Bosma zag zijn goed geplaatste schot juist op de lat terecht komen. Even later werd een goed genomen vrije trap door keeper Koning heel vaardig uit de hoek geranseld. Omdat een treffer uitbleef viel, vanuit een counter, de te verwachten tegentreffer: 1-3 en dus was het over en uit. Doordat de concurrentie ook niet tot winst kon komen bleek er verder niets aan de hand. Volgende week kan in de uitwedstrijd bij Smitshoek de weg naar het kampioenschap gewoon worden vervolgd.

Uit de krant