Tom Duindam aan de bal. Sjaak Polak kijkt toe | Foto: Johanna Wever
Tom Duindam aan de bal. Sjaak Polak kijkt toe | Foto: Johanna Wever

SJC neemt de zege mee naar huis

Algemeen

Op papier was de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager Jong Achilles natuurlijk ingecalculeerd als winst. De uiteindelijke 0-4 overwinning van SJC mag dus worden gezien als een 'normaal' resultaat.

Toen SJC het prachtige veld in Groesbeek betrad konden de supporters direct zien dat er weer een strijdlustige ploeg op jacht zou gaan naar winst. Na de aftrap was het dan ook een en al SJC wat de klok sloeg. Het resultaat hiervan was, dat binnen een paar minuten tot 2 keer toe de paal een eerste SJC-treffer in de weg stond. De technisch zeer vaardige ploeg van Jong Achilles stelde daar aanvankelijk wel mooie staaltjes baltechniek, maar nauwelijks gevaarlijk ogende aanvallen tegenover.

Toch moesten de SJC-verdedigers wel attent blijven. Vooral wanneer hun snelle spitsen in de diepte werden aangespeeld. En plots was er ook nog een onnauwkeurigheid bij een terugspeelbal en dat werd SJC bijna fataal. Zo'n zelfde ongewenste achterstand als tegen Purmersteijn, moest en zou worden voorkomen. Dat had coach Sjaak Polak, zoals hij later zou zeggen, zijn ploeg nadrukkelijk voorgehouden. Toen een Noordwijks doelpunt maar niet wilde vallen, werd het voor SJC moeilijker. Achilles 29 werd wel iets gevaarlijker en daardoor was SJC minder nadrukkelijk in de 16. Zo kwam uiteindelijk het rustsignaal zonder dat er doelpunten voor of tegen konden worden genoteerd.


Tweede helft

SJC kwam in de tweede helft opnieuw als een eenheid het veld op die nadrukkelijk op jacht ging naar doelpunten. En die kwamen er ook. Allereerst was het Stef van der Zalm die van zich liet spreken. Met een keihard schot werd hij de maker van het eerste doelpunt. En niet veel later kon Tom Duindam tot scoren komen. De eerste van wat later bleek een officiële hattrick te worden: 0-2. Deze keer voelde men ook dat er nu geen vuiltje meer aan de lucht was. SJC combineerde naar hartenlust. Jeroen Dedel dartelde langs zijn tegenstander, Rick van Dijk liet zien waarom hij volgend seizoen gemist zal worden, en de inmiddels in het veld gekomen Benjii Broekhof liet ook een aantal fraaie acties zien. Maar bij het afronden nam Tom Duindam de hoofdrol op zich. Allereerst kwam er een wonderschone omhaal die zorgde voor de 0-3. Niet veel later liet hij opnieuw het net bollen: 0-4.


Roerig weekje

Met de van een blessure herstellende Marvin Sloos en Sander van der Klugt voor Raymond van Heijningen en Juriaan van Duin, speelde SJC de wedstrijd naar behoren uit. Tom Duindam was natuurlijk de held van de dag, die met zijn aandeel in de overwinning zorgde voor een aangename terugreis naar Noordwijk.

Trainer Sjaak Polak zei dat hij een ploeg zag die weer durfde voetballen. Na toch wel een roerig weekje,waarover de coach slechts zei: 'de aandacht gaat nu weer uit naar volgende week. Wanneer we met DHC een appeltje willen schillen'. Over de koppositie en een mogelijk kampioenschap wilde de coach niet praten. Hij legde uit: 'We moeten ons de komende weken vooral rustig houden en ons richten op de onderdelen waar we goed in zijn en daarbij steeds de gemaakte afspraken blijven nakomen. Zondag komt eerst DHC en dan pas weer wat daarna komt'.

Uit de krant