Sport & Fun bij Fluks | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De Sport & Fun-dag bij Fluks was een groot succes. | Foto: PR
De Sport & Fun-dag bij Fluks was een groot succes. | Foto: PR
Sport

Sport & Fun bij Fluks

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Op een zonovergoten Fluks-sportpark barstte om 10.00 uur het jaarlijkse Fluks Sport Fun los. Maar liefst 23 teams van de Noordwijkse basisscholen streden met elkaar om de winst.

Gastheer Fluks Korfbal had maar liefst 50 Vrijwilligers bereid gevonden om deze dag in goede banen te leiden. Zo had elk team zijn eigen coach. Voor de allerkleinsten (3-6 jaar) was er een Kangoeroetraining met vele spellen en bewegingsvormen. Meer dan 20 kinderen deden hieraan mee.

"Wat een leuke begeleiding en een gevarieerd programma bieden ze hieraan zeg", aldus een enthousiaste moeder. "Een prima mix tussen sportieve prestaties leveren en samen plezier maken", zo omschreef een andere ouder het toernooi. Dit kwam zelfs tot uitdrukking in het feit dat de organisatie alle kinderen trakteerde op zowel gezond fruit, als ook een overheerlijke suikerspin.

Naast alle velden was er voor de kinderen die niet hoefden te spelen een springkussen aanwezig. Bij de groepen 3-4 werd de finale tussen Klavertjes 2 en De Snelle Witte Tijgers in het voordeel van laatstgenoemde beslist, terwijl bij de groepen 5-6 FC Barcelona net te sterk bleek in een zinderende finale tegen De Dörzetters.

Klapstuk van de dag was de finale van groep 7-8 die ging tussen Team Jan en FC Smikkelkaas, die beiden favoriet De Klaveren Unicorns net voorbleven: beide teams eindigden met een gelijk aantal punten, zodat het betere doelsaldo van Team Jan uiteindelijk de doorslag moest geven.

De prijsuitreiking werd overigens gedaan door wethouder Gerben van Duin, die op zijn vertrouwde kindvriendelijke, enthousiaste wijze de winnaars allemaal de aandacht schonk die zij verdienden. Tenslotte werd Jelle van Klavertjes 2 verkozen tot beste speler van het toernooi, hetgeen de trotse ouders weer voor een nieuw dilemma stelde: "Toen ik hier vanmorgen kwam was ik nog sceptisch over korfbal, maar dit veranderde met de minuut. Wat een energie en plezier beleven die kinderen hier zeg! Mijn zoon… tsja, hij vond het wel erg leuk bij Fluks".

Nadat de rookwolken waren opgetrokken bood Fluks Korfbal alle deelnemers nog een presentje aan in de vorm van een Fluksjojo, alsmede de mogelijkheid om eens vrijblijvend mee te komen trainen (zie voor meer informatie en foto's ook www.ckvfluks.nl). Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrages van het Noordwijkse Jeugdparticipatiefonds en de non-profit afdeling van het Noordwijkse Ondernemersfonds.zeker werd voldaan.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>