Brian Bröcker zorgde voor de gelijkmaker tegen Hoek. | Foto Archief
Brian Bröcker zorgde voor de gelijkmaker tegen Hoek. | Foto Archief

Noordwijk dichter bij Derde Divisie

Algemeen

Noordwijk blijkt al een lange periode in goede doen. Wel is waar was Jodan Boys een keer te sterk maar de grootste concurrent Ter Leede werd kort daarvoor simpel op zij gezet. En eerder bleek ook Stedoco niet in staat om het Noordwijk moeilijk te maken. Niet verliezen tegen Hoek leek daarom vooraf een praktische doelstelling.

Noordwijk opende echter opnieuw met een droomscenario door een snelle openingstreffer. Deze keer was het van Staveren die al in de eerste minuut tegen de voorzet van Emiel Wendt aan kon lopen en het net liet bollen: 0-1. Eenvoudig tot winst komen was nu een reële mogelijkheid.
Want Hoek leek aangeslagen door deze onverwachte tegenslag. De Zeeuwen noteerden echter in het kalenderjaar 2018 een indrukwekkende reeks van niet minder dan 8 overwinningen op rij. Waaraan men tegen de koploper natuurlijk een vervolg wenste te geven.


Buitenspel

De snelle Noordwijkse treffer was dus voor Hoek dan ook een fikse tegenvaller. Toch herstelde de ploeg zich al weer snel . Zocht nadrukkelijk de tegenaanval en dacht even later zelfs de gelijkmaker te scoren. Die echter terecht wegens buitenspel werd afgekeurd.
De beide ploegen lieten daarna hun aanvallende bedoelingen zien, met kansjes over en weer. Hoek toonde zich in die periode zeker de gelijke van Noordwijk. Maar de 0-1 leek de ruststand te worden. Het was daarom toch even schrikken toen kort voor de thee Sidy Ceesay, van net buiten de 16, de bal over Rondeltap heen krulde: 1-1.


Gelijkwaardig

Beide ploegen bleven gelijkwaardig strijden en zochten waar mogelijk het vijandelijke doel. Emiel Wendt was in de 57e minuut bepaald niet fortuinlijk toen zijn schot, bij een meer dan 100% kans midden voor het doel,op de lat ketste. Het spel bleef, ook voor de neutrale toeschouwer, aantrekkelijk. Beide ploegen bleven knokken voor de winst. Waarop Hoek dacht aanspraak te kunnen maken nadat uitblinker Impens voor Hoek doeltreffend mocht zijn :2-1.
Noordwijk lag hierna het hoofd bepaald niet in de schoot. En in de 77e minuut forceerde ze uit een spelhervatting de gelijkmaker. Het was Brayen Bröcker die via het hoofd de bal doel liet treffen: 2-2.


Kansen

Hierna was het wel even billen knijpen voor de supporters die de lange reis naar Zeeland hadden afgelegd. Want Hoek kreeg wel een hele grote kans op de 3-2. Gelukkig hield keeper Rondeltap met een uitstekende reflex Noordwijk op de been.
In de absolute slotfase waren de grootste kansen weer voor Noordwijk. Emiel Wendt kopte net naast en Huig van Duijn raakte nog de lat. Maar in de stand kwam geen verandering meer.

Met nog 6 wedstrijden voor de boeg en een relatief makkelijk programma lijken er op de weg naar het kampioenschap nauwelijks nog onneembare obstakels te komen. Zaterdag is er de thuiswedstrijd tegen 's-Gravenzande, die met 3-0 Rijsoord aan de kant zette. Maar 's-Gravenzande staat op een veilige plek in de middenmoot en mag voor een gemotiveerd Noordwijk geen grote problemen opleveren.

Uit de krant