Eerst als middagje bedoeld werd het Kuikentoernooi een hele dag. | Foto: Ina Verblaauw
Eerst als middagje bedoeld werd het Kuikentoernooi een hele dag. | Foto: Ina Verblaauw

Druk Kuikentoernooi bij NHC

Algemeen

Het zou een middagtoernooi zijn, maar door de vele aanmeldingen werd het een dagtoernooi. In de ochtend de zeven- en achtjarigen en in de middag de acht- en negenjarigen.

Door Ina Verblaauw

Heel veel enthousiaste hockey sterren in spé uit Noordwijk, maar ook uit omliggende gemeenten. Zelfs uit Rotterdam en Den Haag hadden teams zich ingeschreven voor dit leuke paasevenement waaraan 400 kinderen meededen.

Rondom de wedstrijden was er van alles te beleven. Een fotowedstrijd met de Space Monskey en het zoeken van de gouden eieren. Een prijs was er ook te verdienen voor het team met de mooiste outfit. De stormbaan en het behendigheidsparcours waren mede bepalend voor de einduitslag. De wedstrijden duurden elke keer 20 minuten en dat schema werd strak aangehouden.

Mede door de 50 vrijwilligers, de EHBO, supermarkt Dirk die voor elk team een rijk gevulde lunch tas ter beschikking stelde en Wout Bergers Sport werd het een geweldige happening. Dit toernooi kende geen verliezers. Het jeugd participatiefonds van de Noordwijkse Sportraad stelde voor alle deelnemers een medaille ter beschikking en voor de winnende teams een beker.

Uit de krant