Met Pasen en Pinksteren zijn er pelgrimswandelingen. Dit keer neemt men de Koninklijke Weg. | Foto: Wandel.nl
Met Pasen en Pinksteren zijn er pelgrimswandelingen. Dit keer neemt men de Koninklijke Weg. | Foto: Wandel.nl

Pelgrimswandelingen met Pasen en Pinksteren

Algemeen

De RK parochie St Jeroen en de Prot. Gem. Noordwijk organiseren in 2018 wederom twee pelgrimstochten van plaats tot plaats, langs diverse kerken en door de natuur.

Iedereen die houdt van wandelen, mensen te ontmoeten en onderweg ook nog wat inspiratie op te doen wordt uitgenodigd om weer met ons mee te lopen.

Vorig jaar is een nieuwe weg ingeslagen, 'De Koninklijke Weg'. Een wandelroute van 170 kilometer die het paleis Noordeinde verbindt met Paleis het Loo in Apeldoorn. In 2018 wordt het tweede gedeelte van Bodegraven, via Woerden naar Vleuten gewandeld.
Onderweg worden kerken in Bodegraven, Nieuwerbrug, Woerden, Harmelen en Vleuten bezocht.

Voor tweede paasdag, 2 april, staat de route van Bodegraven naar Woerden op het programma. Die is ongeveer 14 kilometer lang.
Op tweede Pinksterdag, 21 mei, gaat de wandeling van Woerden naar Vleuten. Deze wandeling is ongeveer 18 kilometer lang.
De kosten zijn 5 euro per dag. Vorige keren werd steeds met de bus van Brouwer gereisd, maar omdat de afstanden groter zijn, kan dit vanwege de hoge kosten niet meer. Bodegraven, Woerden en Vleuten zijn prima te doen met het openbaar vervoer, of een combinatie van auto en OV.

Vooraf aanmelden of informatie vragen kan bij Marga Salman via bertenmargasalman@gmail.com of tel. 06-23134448 en bij René van Schie via rmvschie@gmail.com

Uit de krant