Afbeelding

NOVO zakt weer terug na verlies op WIK

Algemeen

Na een reeks van een aantal zeer succesvolle wedstrijden, ontvingen de volleyballers van Novo afgelopen zaterdag het als tweede geplaatste VC WIK uit Groot Ammers. Het bleek een te sterkte concurrent en een valkuil voor de heren van Novo.

Novo was erop gebrand vandaag het eerdere verlies tegen WIK goed te maken. Destijds in Groot Ammers wisten de Noordwijkers veel weerstand te bieden, maar vielen de punten gewoon nét niet aan de goede kant. Daarom had het team van coach Kees van de Meent goede hoop op een revanche. Helaas kon Van de Meent dit weekend echter niet beschikken over Tom van de Meer als buitenaanvaller en kon hij enkel wisselen met de middenspelers. Met de beperkte bezetting wist Novo niet het niveau van de afgelopen periode te behalen. Ondanks dat de servicedruk van WIK zeer goed werd opgevangen, lukte het Novo niet om direct te scoren.

Spelverdeler Pim Mossel had moeite met het vinden van scorende aanvallers en geen van de Noordwijkers kon servicedruk opvoeren. In de eerste set wist Novo een achterstand goed in te lopen, maar verloor deze alsnog met 22-25. Daarna leek Novo gebroken en moest uit een dip krabbelen. Dit deden de Noordwijkers langzaam, blijkens de set standen van 16-25 en 20-25. Pas in de vierde set kon Novo laten zien wat zij waard was en zelf een setpoint bemachtigen. Helaas vergulde Novo deze niet en ging een zwaar bevochten set verloren met 26-28.

Met dit zware verlies in eigen huis belandt Novo weer op een gedeelde 10e plaats met VV Utrecht. In de laatste drie3 wedstrijden zullen de heren alles in de strijd moeten gooien om degradatie te ontlopen. Novo heeft 2 weken de tijd om zich voor te bereiden, want de volgende wedstrijd is op 7 april in Amsterdam tegen middenmoter VV Amsterdam.

Uit de krant