Kunstklank presenteerde zondag het programma voor dit jaar. | Foto: IV
Kunstklank presenteerde zondag het programma voor dit jaar. | Foto: IV

Kunstklank presenteert programma

Algemeen

Ook dit jaar is het de Stichting Kunstklank weer gelukt een ambitieus programma samen te stellen. Artistiek leider Herma van Piekeren presenteerde zondag 25 maart bij Boekhandel van der Meer/Het Cultuurcafé alvast een voorproefje voor dat wat komen gaat.

Nog niet alles staat vast; de grote lijnen konden wel worden bekendgemaakt.
Het Bamboe Theater, vorig jaar op het strand, komt dit jaar te staan op 't Laantje, een plek tussen Zee en Binnen. Nu nog is het theater opgeslagen in een kas, waar inmiddels is begonnen met het vlechten en restaureren en het bouwen van nog een tribune om het theater helemaal rond te maken.

De voorstellingen van deze zomer zijn gebaseerd op de persoon van Isadora Duncan (1877-1927), die wordt gezien als de grondlegster van de moderne dans. Historica Renée Korbee maakte Van Piekeren attent op de wereldster Isadora omdat in 1906 deze danseres in Noordwijk, Villa Maria, beviel van haar dochter Deirdre. De link met Noordwijk was gelegd.
In de theatervoorstelling wordt Klassiek met het Nu verweven en zullen ook klanken uit de Kosmos te horen zijn. Rondom de theatervoorstellingen zijn er tal van andere activiteiten. Familievoorstellingen op de woensdagen en in het weekend; ontbijten in het theater met aansluitend een verrassingswandeling met optredens op onverwachte plekken. Eten en drinken ter plekke wordt ook mogelijk door het plaatsen van een keuken op locatie.
Kunstklank biedt jonge mensen een podium hun talenten maximaal te tonen. Herma doet even een stapje terug voor Ilke Paddenburg om haar dit jaar de kans te geven zich volledig op de producties te storten. Het bamboe theater wordt op 16 juli verhuurd aan Linda Janmaat van Uitvaartzorg De schelp. Linda heeft het programma nog niet helemaal ingevuld, maar staat garant voor een mooie en sfeervolle sterrenavond.

Kunstklank heeft heel veel vrijwilligers, maar iedereen die een steentje wil bijdragen is welkom via vrijwilligers@kunstklank.nl

Uit de krant