Aldert Barnhoorn legt staande te midden van de gemeenteraad de eed af. | Foto: Wim Siemerink
Aldert Barnhoorn legt staande te midden van de gemeenteraad de eed af. | Foto: Wim Siemerink

Wisseling van de wacht

Algemeen

In de gemeenteraadsvergadering werd officieel afscheid genomen van Bas van den Berg. Sinds 2 jaar raadslid voor het CDA. Hij wilde dit eigenlijk graag blijven maar zijn nieuwe functie, in dienst van de gemeente Noordwijk als directeur Sportbedrijf Noordwijk, kan volgens de gemeentesecretaris niet worden gecombineerd met politieke activiteiten in de gemeenteraad.

En dus moest er een keuze worden gemaakt. Bas van den Berg noemde dit zelf heel spijtig maar zag geen andere keus dan zijn raadslidmaatschap te beëindigen. Burgemeester Rijpstra dankte het scheidend raadslid met mooie woorden en de gebruikelijke ruiker bloemen. En zei veel te verwachten van Bas van den Berg in zijn nieuwe baan. Een baan, die na de fusie met Noordwijkerhout nog belangrijker gaat worden.

Met weinig woorden reageerde het scheidend raadslid. Waarbij hij de raad bedankte voor de wijze lessen die hij had mogen leren. Tot slot wenste hij de raad een goed en voorspoedig fusietraject toe.
Fractievoorzitter Theo Alkemade begon met: 'Bas, je krijgt een mooie baan die jouw werkelijk op je lijf geschreven is'. Hij zei ook dat hij de inbreng van Bas van den Berg in de actieve politiek zeker zal gaan missen. Maar benadrukte veel begrip te hebben voor zijn keuze. Hij wenste hem veel succes en keek wat ondeugend toen hij de hoop uit sprak dat van den Berg wel voor de CDA-verkiezingslijst beschikbaar zou komen.

De stoel van Bas van den Berg werd direct ingenomen door Aldert Barnhoorn, die al eerder als raadslid actief was en nu minimaal tot 1 januari de belangen van de CDA-kiezers mag behartigen.

Het onderzoek in de geloofsbrieven gaf geen aanleiding om bezwaar te maken tegen de toetreding van deze ras-Noordwijker. Wiens ouders internationale bekendheid genoten als eigenaren van manege de Barnhoeve. Hij deed in het verleden ooit de opvallende uitspraak deed dat lokale politici slechts goedwillende amateurs zijn.

Na zijn beëdiging werd hij in de raadskring verwelkomt door de burgemeester. Die nog opmerkte het bijzonder te vinden dat hij naast zijn dochter Nathalie Barnhoorn zijn plekje kon innemen.

Uit de krant