Rick van Dijk was de man van de 1-3. | Foto: Johanna Wever

SJC trotseert barre omstandigheden

Algemeen

Het was voor de supporters van SJC de vraag of de nederlaag tegen Hollandia zijn invloed zou hebben op de komende wedstrijden. In het verre Sneek wist de ploeg van Sjaak Polak echter de draad weer gewoon op te pakken. Met 3 fraaie goals werd opnieuw bewezen dat zijn spelers het scoren niet zijn verleerd.

De wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek werd met gemengde gevoelens tegemoet gezien. Na afloop was er de vreugde van een terechte overwinning en dus dromen supporters gewoon weer verder van promotie naar de derde divisie. Wat ze zien als een ultieme beloning voor de kwaliteiten en de strijdbaarheid van hun vlaggenschip.

Winterse omstandigheden

Het was in Friesland echter niet zo eenvoudig als de uitslag doet vermoeden. Vooral omdat winterse omstandigheden met lage temperaturen en een snijdende oosten wind een extra belemmering vormde om SJC zijn geliefde spelletje te laten spelen. 'Blijven voetballen' riep Polak zijn spelers toe. Maar ook hij besefte dat dit soms een te zware opgave was. Toch bleek de harde wind op een moment van gunstige invloed. Het was middenvelder Stef van der Zalm die zijn schot van zo'n 25 meter, gedragen door de wind, over de verbaasde keeper heen het doel in zag zweven: 0-1. Die voorsprong bracht zoals te verwachten veel rust in het team. Toen Tom Duindam er op magnifieke wijze ook nog eens 0-2 van wist te maken, leek de buit binnen. SJC zag voor rust, ondanks een aantal mogelijkheden, geen kans om nog verder uit te lopen. Na rust bleek de snijdende wind tegen, toch een extra tegenstander. Van echt goed voetbal kon hierdoor geen sprake zijn. Al heel snel viel ook nog eens de 1-2. Daardoor was er plots toch de angst zichtbaar om tegen een gelijkmaker op te lopen. Met alle gevolgen van dien.

Opluchting

SWZ Boso Sneek besefte kennelijk nu pas dat er meer in zat en drong wat vaker aan. SJC deed best wel wat terug maar erg overtuigend zag dat er ook niet uit. Aan beide kanten kwamen er wel wat mogelijkheden. De SJC-supporters vreesden voor een treurige afloop, zoals tegen Hollandia.
De minuten tikten daarom wel heel langzaam weg en zij snakten naar het einde. De opluchting was bijzonder groot toen Rick van Dijk, met een fraaie persoonlijke actie,verdedigers en de keeper wist te verschalken: 1-3.

Tevreden

Trainer Polak was na afloop natuurlijk tevreden met de uitslag. Hij noemde de overwinning verdient maar erkende wel dat zijn ploeg het bepaald niet gemakkelijk had gehad. Polak: 'De omstandigheden waren moeilijk maar toch kregen wij wel de meeste kansen. En daarom mijn conclusie dat de overwinning volkomen verdient is'. Omdat concurrent Hollandia deze week verloor van de Bataven gingen zijn gedachten toch nog even terug naar de bizarre wedstrijd van vorige week. En wat winst op hen tot gevolg zou hebben gehad. Maar SJC heeft door deze overwinning de koppositie wel gehandhaafd.

Medeconcurrent Silvolde heeft slechts 1 verliespunt meer als SJC. Maar zal dan de 3 inhaalwedstrijden alle 3 in winst moeten omzetten. SJC speelt zondag aan de Lageweg tegen RKHVV. Opnieuw zo'n ploeg waartegen SJC het niet al te gemakkelijk zal hebben. Maar SJC is als koploper wel de favoriet.