Jelle van Dijk (rechts) brengt de kritiek van zijn adviesraad over in de commissievergadering.
Jelle van Dijk (rechts) brengt de kritiek van zijn adviesraad over in de commissievergadering.

Adviesraad uit kritiek op gemeentelijke website

Algemeen

De commissievergadering had opnieuw een zeer beperkte agenda. Zoals vaker bleken er nauwelijks ambtelijke stukken beschikbaar die voor de ontwikkelingen in Noordwijk en dus voor de lokale politieke besluitvorming van belang zijn.

Kennelijk wacht Noordwijk, tot de fusiedatum van 1 januari, een politiek passieve periode en blijven hete hangijzers, zoals het Jeroensplein, de detailhandelontwikkeling en het verplaatsen van de weekmarkt in de ijskast.
Er kwamen vanuit de politiek wel kritische vragen richting agendacommissie. Maar gerichte kritische opmerkingen richting het college en vragen over de productiviteit van het ambtelijk apparaat bleven achterwege. Ook geen verhelderende antwoorden dus.

Zoals al vaker was ook in deze vergadering 'Noordwijkerhout' leidend in het overleg. Het ging feitelijk over het vaststellen van het Reglement 'Adviesraad Natuur, milieu en natuurlijke hulpbronnen 2018'. De bestaande reglementen werden al langer als onvoldoende gekwalificeerd.
Vanuit die adviesraad deed Jelle van Dijk nu zijn beklag. O.a. over de opstelling van de gemeente Noordwijk, de gebrekkige communicatie, taalslordigheden in de bestaande reglementen, de omschrijving van taken en de diverse termijnen van beantwoording van mogelijke adviezen.

In het bijzonder richtte de kritiek zich op de website van de gemeente Noordwijk. Waar de informatie over de adviesraden, en het vinden van de belangrijke stukken, wel erg veel te wensen over laat. Commissieleden spraken met overtuiging over het nut van deze adviesraad en de daarbij behorende reglementen. Er kwamen wel vragen over de mogelijkheid om in beslotenheid te vergaderen. Duidelijk werd dat er jaarlijks €10 000,00 beschikbaar is. Onduidelijk bleef of dit, zoals bij andere adviesraden, valt onder subsidies of dat er sprake is van een jaarlijks te benutten budget.

Uit de krant