Afbeelding

Wietkwekerij ontmanteld in flat

Algemeen

Donderdagmiddag verschenen de politie en netbeheerder Liander samen met specialisten in het vernietigen van hennepplanten aan de Van de Mortelstraat.

Verbaasde en niets vermoedende buren zagen toe hoe de politie met veel geweld de toegangsdeur van een appartement opende. In de woningen bleken 2 slaapkamers te zijn ingericht als hennepkwekerij. Liander sloot direct de stroom af en de 200 aanwezige planten werden direct vernietigd. Omdat er niemand in de woning aanwezig was konden ook nog geen aanhoudingen worden verricht. De politie sloot na de actie de woning af, zodat de bewoners voorlopig een ander heenkomen dienen te zoeken.

Er hangt hen natuurlijk een straf boven het hoofd. Deze wordt gebruikelijk bepaald aan de hand van het aantal planten dat is aangetroffen door de politie. Bij een hennepkwekerij als deze wordt als uitgangspunt een geldboete opgelegd van maximaal € 1000,00. Doorgaans wordt er bovendien een werkstraf opgelegd in veel gevallen in combinatie met een voorwaardelijke straf. Soms wordt de overtreder ook verplicht om het met de wietteelt verdiende geld terug te betalen aan de overheid.

Uit de krant