Afbeelding

Winst in derby wederom voor NOVO H1

Algemeen

Afgelopen zaterdag ontvingen de volleyballers van Novo het eerste team van Gemini-Kangoeroes op het eigen Sportpark Duinwetering. Het was al de return in de tweede divisie: in Voorschoten wisten de Noordwijkers eerder al te winnen, en deze zaterdag leek een herhaling van de voorgaande wedstrijd.

Het was een wedstrijd op de rand van de degradatiezone, waarbij je pas op de 9e plaats veilig bent. Een plek waar de Noordwijkers zich momenteel bevinden, Gemini staat op een 11e plek dus heeft alle punten hard nodig. De teams kennen elkaar al langere tijd en daardoor beloofde het vandaag een extra spanende wedstrijd te worden. Helaas kwamen de heren uit Voorschoten niet op niveau, wat goed te zien was aan de setstanden. Enkel de 3e set kwam ten prooi van Gemini-Kangeroes, waarin de scherpe services en de directe scores aan het net uitbleven bij NOVO. Met 25-14, 25-19, 17-25 en 25-16 werden 4 punten door NOVO veilig gesteld. De Noordwijkers blijven goed draaien en kijken blijkbaar ook niet op tegen een derby.

Volgende week mag in Utrecht een revanche genomen worden tegen het tweede team van VV Utrecht. Deze wedstrijd zal gaan om de plaats 8 in de poule. 
 

Uit de krant