Medewerkers van de Dirk pakten de oude bankjes aan voor een nieuwe verflaag. | Foto: Ina Verblaauw
Medewerkers van de Dirk pakten de oude bankjes aan voor een nieuwe verflaag. | Foto: Ina Verblaauw

Noordwijk doet weer mee met NL Doet

Algemeen

Zowel afgelopen vrijdag en zaterdag was er in Noordwijk volop bedrijvigheid voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland: het door het Oranjefonds georganiseerde NL Doet. Vrijdag een high tea bij WZC Jeroen en heel veel activiteiten bij 's-Heerenloo. Rondvaarten voor de bewoners.

Door Ina Verblaauw

Zaterdag werd er heel hard gewerkt bij het Dierenasiel. Vaste vrijwilligers, maar ook nieuwe mensen staken de handen uit de mouwen om de buitenhokken, de buitenplaats, de dakgoten en de buitengevel weer eens lekker in het sop te zetten. Op de buitenplaatsen werd het onkruid tussen de tegels verwijderd. "Het lijkt wel curling om zo met de bezem het onkruid te verwijderen", aldus een vrijwilliger.

Bij de Duinpieper aan de Stakman Bossestraat werd het groene speelplein lenteklaar gemaakt. Buurtbewoners, ouders en vluchtelingenwerk namens deel aan de actie. Een groep mensen uit Syrië en Eritrea staken fors de handen uit de mouwen om ervoor te zorgen dat het schoolplein er weer prachtig bij ligt. Er werden wilgentakken gevlochten en heel veel vers zand gekruid bij de glijbaan.

Bij de kinderboerderij was een grote groep van supermarkt Dirk actief. Zij namen heel veel kruidenplantjes mee om een echte kruidentuin aan te leggen. De ooit voor nop verkregen, maar wel erbarmelijk uitziende bankjes werden afgeschuurd en van een nieuwe laklaag voorzien. De medewerkers kwamen ook nog met een karrenvracht aan beestenvoer en een lekkere lunch.

Het Repair Café was speciaal voor deze dag open. Het was er drukker dan normaal. Susan Quaars meldt dat de klussenactie van Welzijn Noordwijk tot gevolg had dat mensen die een klus hadden gemeld, wat verholpen had, voor andere klussen zoals een kapot Senseo apparaat doorverwezen werden naar het Repair Café. "En dat is voor iedereen een positieve ontwikkeling".

Uit de krant