Superieur Noordwijk laat Ter Leede kansloos | de Noordwijker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225488&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo denoordwijker.nl
Keeper Rondeltap bleek opnieuw een betrouwbare sluitpost en hield opnieuw de nul. | Foto: Wim Siemerink
Keeper Rondeltap bleek opnieuw een betrouwbare sluitpost en hield opnieuw de nul. | Foto: Wim Siemerink
Sport

Superieur Noordwijk laat Ter Leede kansloos

Het ging in de enige Bollenstreekderby wel degelijk ergens om. Ter Leede zou bij winst de achterstand op lijstaanvoerder Noordwijk verkleinen tot 3 punten. Een superieur Noordwijk toonde aan dat zij de ploeg te zijn die dit jaar aanspraak kan maken op de titel.

Deze belangrijke wedstrijd, met een heel groot aantal toeschouwers langs de lijn, kreeg eigenlijk nooit de sfeer die echte derby's kenmerkt. De Sassenheimers bleven angstig stil en bij de Noordwijk-supporters leefde lang de angst dat Ter Leede in de slotfase tot iets bijzonders in staat zou zijn.

Direct al vanaf de aftrap bleek dat Noordwijk fysiek veel sterker was. De eerste stevige duels werden direct gewonnen. Natuurlijk was het wel eerst even aftasten .En de ploeg van Zethof toonde zich daarbij bijzonder attent en wilskrachtig En die wilskracht werd de Ter Leede, na een misverstand in de verdediging, al snel fataal.
Het was Westdijk die, met opnieuw een bijzonder fraaie goal, de Noordwijk-supporters liet juichen:1-0. En Noordwijk bleek hierna goed met de druk van het aanstaand kampioenschap om te kunnen gaan.


Publiekslieveling

Zowel verdedigers als aanvallers zorgden met fysiek stevig spel er voor, dat eigen middenvelders steeds opnieuw in balbezit konden komen. Vooral spits Tjeerd Westdijk lijkt onder Zethof aan kracht te hebben gewonnen. En publiekslieveling Emiel Wendt was niet alleen fysiek dominant, maar had vooral in de eerste helft , juist voetballend een belangrijke inbreng.
Mede daardoor had Raymond Manuputty Noordwijk al snel aan een grotere voorsprong kunnen helpen. Maar zijn inzet werd een prooi voor doelman Laszlo Sandor.
En ook een uitstekend schot van Le Congé trof geen doel maar slechts de onderkant van het aluminium.
Het leek wachten op de 2e treffer maar die kwam er vooralsnog niet. Heel kort voor het rustsignaal leek Ter Leede even wat terug te kunnen doen. Een aanval over rechts zorgde voor een niet te missen kopkans, maar Rondeltap was attent.
Net als voor de rust was in de 2e helft Noordwijk de ploeg die heerste. En een attente Emiel Wendt mocht na een perfect uitgevoerde aanval bij de 2e paal het laatste tikje geven: 2-0. Een tikje dat bij Ter Leede natuurlijk aankwam als een vuistslag. Waarna even later de lat opnieuw redding bracht en de Sassemers voor de definitieve knock-out behoedde.


Met wat speldenprikjes deed Ter Leede soms wat terug na een dubbele wissel door Wisman. Het bracht mogelijk even wat hoop terug , vooral bij hun inmiddels luid morrende supports. Maar het sterke Noordwijk liet er geen twijfel over bestaan wie er aanspraak mocht maken op de overwinning. En die overwinning werd na het eindsignaal met gejuich begroet. Een breed lachende en stralende Kees Zethof mocht met zijn ploeg de felicitatie via een klaterend applaus, in ontvangst nemen.

Het is niet meer de vraag of , maar slechts wanneer, Noordwijk kampioen wordt. Met 9 punten voorsprong en nog 9 wedstrijden te gaan kunnen de heel lang geleden opgeborgen slingers, alvast voorzichtig te voorschijn worden gehaald. Natuurlijk wachten er nog een aantal stevige duels en natuurlijk moet men de dag niet prijzen voor het avond is. Maar dit Noordwijk blijkt een solide geheel die zich dit buitenkansje niet meer laat afnemen. Het programma geeft aan dat Noordwijk nog uit speelt tegen Nootdorp, Jodan Boys, Hoek, Smitshoek en Achillus Veen. En thuis tegen Argon, 's Gravenzande, RVVH en Zwaluwen. Een aantal laag geplaatste ploegen met Achilles Veen, met 12 punten achterstand op Noordwijk, als enige hoog geklasseerde opponent.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225488&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>