Tom Broekhuizen aan de bal. | Foto: Johanna Wever

Dramatisch slot voor SJC in enerverende partij

Algemeen

Het was een echte topper met alles wat voetbal mooi maakt. Met een voor SJC dramatisch slot omdat de winst in de allerlaatste seconden aan tegenstander Hollandia moest worden gelaten.

De ruim 500 toeschouwers bij de topper in de hoofdklasse A waren de grote winnaars. Hoewel de SJC-supporters daar waarschijnlijk anders over zullen denken. Het ging immers voor hen ergens om, want bij winst zou SJC een belangrijke stap hebben kunnen zetten naar de titel. Nu zagen ze juist hun concurrent Hollandia die belangrijke stap dichterbij komen.

Zoals gezegd, de wedstrijd had alles in zich wat kijken naar voetbal op een zondagmiddag aantrekkelijk maakt. De ingrediënten: twee bij vlagen uitstekend voetballende ploegen, dramatische fouten, een snelle goal, oogstrelende aanvallende acties, bijzonder fraaie doelpunten, miraculeuze reddingen, discutabele scheidsrechterlijke beslissingen, een kanteling in de wedstrijd, passie en strijdlust, het ombuigen van een achterstand in een voorsprong, een enthousiast meelevend publiek en voor heel SJC tenslotte de kater van onverdiend verlies. Er was na afloop dan ook voldoende om over na te praten.

Snelle achterstand

SJC begon direct met een fatale blunder van keeper Schelvis , die verzuimde de bal weg te trappen,en dus een achterstand:0-1. Strijdlustig ging men op jacht naar de gelijkmaker, er kwamen mogelijkheden en enkele echte kansen. Maar Hollandia bleef aanvankelijk overeind. Sterker zij verruimden de voorsprong via een dekkingsfout gevolgd door een perfecte volley. De rust stand werd dus 0-2.
De tweede helft keerde SJC het tij op hun manier. De strijd om de bal werd weer gewonnen en Stef van der Zalm mocht in korte tijd twee keer afronden na 2 werkelijk uitstekend uitgevoerde aanvallen: 2-2. En een euforisch gejuich steeg op toen Tom Duindam er ook nog eens 3-2 van wist te maken. De buit leek binnen maar dat bleek alles behalve waar. Want Hollandia ging voor alles of niets en dwong hiermee de gelijkmaker af. En tenslotte werden zij door de scheidsrechter ook nog eens beloond voor hun eerdere getreuzel en tijdrekken. Want met 7 minuten blessuretijd en een goal in de allerlaatste seconden deed eigenlijk hij SJC de das om:3-4.

Aangeslagen

De zwart-witten verlieten met gebogen hoofden het strijdtoneel. Technische staf en bestuurlijke begeleiding leken aangeslagen. Maar al gauw was er weer tijd om enigszins positief terug te kijken. En in het clubhuis bleek dat er al weer op de gebruikelijk SJC-manier, ontspannen en in een gezellige sfeer, positief naar de toekomst werd gekeken.

'Dit was een behoorlijke tik, maar we zijn zeker niet knock-out', hield Sjaak Polak de pers voor na deze tumultueuze wedstrijd voor. Maar ook: 'Ja, als je kampioen wilt worden moet je juist deze wedstrijden eigenlijk winnend afsluiten'.
Het is aan de trainer om nu zijn groep weer scherp te krijgen voor de rest van deze competitie, Want SJC staat nog steeds aan kop en met nog 10 wedstrijden voor de boeg is nog alles mogelijk. Opnieuw kan worden vastgesteld dat SJC wel degelijk kampioenskandidaat kan zijn. Maar daarbij is ook 'het geluk van de kampioen' af en toe wenselijk. Dat geluk was er deze week dus niet.

Volgende week voor de lijstaanvoerder de reis naar Sneek om daar de kater mogelijk van zich af te spelen en de winst mee naar Noordwijk te nemen.