Buurtwerker Marjanne van Dijk inventariseert de wensen. | Foto: Ina Verblaauw
Buurtwerker Marjanne van Dijk inventariseert de wensen. | Foto: Ina Verblaauw Foto: Ina Verblaauw

Aftrap wijkvereniging Calorama

Algemeen

Een van de doelstellingen van de Stichting Welzijn Noordwijk is het bevorderen van sociale bewegingen in de wijk. Veelal gebeurt dat via een wijkvereniging. Twee wijken hebben nog niet een dergelijke vorm. Boerenburg en Calorama. In de wijk Boerenburg zijn inmiddels door een aantal bewonersinitiatieven gezamenlijke activiteiten op gang gekomen.

Door Ina Verblaauw

De wijk Calorama, het gebied tussen de Goudenregenstraat en de Sint Jeroensweg en in een later stadium de straten tot aan de Boerenburgerweg, heeft nog geen enkel samenwerkingsverband. Reden voor buurtwerker Sara Bruinsma om de buurt in te gaan, mensen aan te spreken en aan te bellen om bewoners uit te nodigen voor een bijeenkomst in De Wieken. De opkomst zaterdag 24 februari was niet heel groot, maar zal wellicht in de toekomst groeien. "Wij hebben de afgelopen periode geprobeerd wensen op te halen in de wijk, maar klachten ophalen is eenvoudiger", aldus Bruinsma. We vragen mensen ideeën aan te dragen en uit te voeren, waarbij de buurtwerker als verbinder fungeert. Bruinsma is sinds juli 2017 in tijdelijke dienst bij de SWN. Sinds 1 februari is Marjanne van Dijk de buurtwerker in vaste dienst. Zij was voorheen werkzaam bij Jongerenwerk Lisse en vond het tijd worden voor een nieuwe uitdaging.

Om met elkaar kennis te maken werd een spel gespeeld met diverse algemene vragen, waarop het antwoord ja of nee was. Vragen als: weet je wie er naast je woont of doe je wel eens iets voor een buur. Door over een lijn te stappen bij een ja of blijven staan bij een nee, leerden de mensen elkaar een beetje kennen. Op een flipover waren de straten van de wijk Calorama ingetekend. De aanwezigen werden uitgenodigd aan te geven wie waar woont. Een van de aanwezigen had een wens met betrekking tot de speeltuintjes in de wijk. Een wens voor beter onderhoud en meer veiligheid. Iemand anders sprak de wens uit dat automobilisten zich beter aan de maximum snelheid houden. Ook een eerste activiteit kon worden gemeld. Op 24 maart wordt de wijk ontdaan van zwerfvuil. Belangstellenden kunnen zich hiervoor inschrijven via marjanne.vandijk@welzijnnoordwijk.nl . Zij krijgen dan bericht over het tijdstip.

Uit de krant