Sam reikte een cheque van €2246,85 uit voor Kika.
Sam reikte een cheque van €2246,85 uit voor Kika. Foto: PR

Elfstedenloop voor het goede doel

Algemeen

Elk jaar organiseert basisschool Hoffenne een sponsorloop voor een goed doel. Dit jaar werd gekozen voor de doelen Kika en de Kanjerketting. Ze werden aangedragen door Sam en Dominique, leerlingen van onze school.

Op 18 januari stond de sponsorloop gepland rond de vijver in het Vinkeveld. Het was echter de dag van de zware storm, dus werd er uitgeweken naar de gymzaal. Daar werd door de kinderen een Elfstedenparcours gelopen met daarin een wak, een stukje klunen en het bruggetje van Bartlehiem. Bij elke stad kregen de kinderen een stempel en werd er een kraal geregen aan de Kanjerketting.

Op 22 februari werd bekend gemaakt hoeveel geld er was opgehaald. Sam reikte een cheque van €2246,85 uit voor Kika. Zijn moeder had net, op de Weissensee, de alternatieve Elfstedentocht geschaatst voor Kika. Dominique overhandigde een cheque van €2246,85 uit aan een vertegenwoordiger van de Kanjerketting. Een extra cheque van €1000,00 voor de kanjerketting werd gesponsord door Vve Compagny. Van dit bedrag kan de organisatie 41 kettingen aanschaffen voor zieke kinderen.

Wat zijn we als school trots op dit geweldige resultaat.

Uit de krant