Afbeelding

Bas van den Berg (CDA) verlaat gemeenteraad

Algemeen

'Met pijn in mijn hart', zo omschrijft CDA-raadslid Bas van den Berg (54) zijn aanstaande afscheid van de gemeenteraad van Noordwijk.

Bijna vier jaar was hij verbonden aan de fractie waarvan de laatste twee jaar als raadslid, een functie die hij met veel enthousiasme vervulde. Een nieuwe termijn na de verkiezingen in november lag daarom voor de hand, maar de aanvaarding van een nieuwe functie noopt hem nu al afscheid te nemen. Bas is per 1 februari benoemd als manager van Sportbedrijf Noordwijk, een door de gemeente gesubsidieerde organisatie die sporthal en gymzalen beheert en daarin up to date faciliteiten ter beschikking stelt aan sportende burgers en verenigingen. Na de fusie worden daar mogelijk Noordwijkerhoutse accommodaties aan toegevoegd. Vanwege mogelijk conflicterende belangen die zich in die functie zouden kunnen voordoen is terugtreding uit de CDA-fractie onvermijdelijk.

CDA Noordwijk zal in de komende weken een opvolger van Bas van den Berg voordragen. Na afstemming met burgemeester en de griffie kan dit nieuwe raadslid onmiddellijk aantreden na het afscheid van Bas van den Berg dat staat gepland in de raadsvergadering van 15 maart a.s.

Uit de krant