Abbas al Tamimy (15) aan de bal. | Foto: Johanna Wever
Abbas al Tamimy (15) aan de bal. | Foto: Johanna Wever

Moeizame zege voor SJC op Bataven

Algemeen

Met een jarige trainer, prachtige weersomstandigheden en een grote schare supporters leek voor de koploper alles klaar voor een mooie en succesvolle voetbalmiddag.

SJC wist dat er na de gelijke spelen nu wel gewonnen diende te worden. Bij de opkomst van spelers en technische staf stonden de koppies dan ook knap gespannen. Maar na het beginsignaal leek die spanning direct verdwenen. SJC begon met overtuiging . Gedegen werd de weg richting het doel gezocht en na 9 minuten al liet Jordy Groot de supporters juichen. Een goede combinatie werd door de middenvelder afgerond: 1-0.


Kansen

Na dit doelpunt werd het wat rommelig en toonden de Bataven zich feller in de duels. Van vloeiende combinaties was vanaf dit moment even geen sprake. Kansen voor o.a Jeroen Dedel van dichtbij en die van Timo Ruigrok met een afstandschot leverden niet het gewenste doelpunt op. De scheidsrechter keek in die periode wat laconiek aan tegen de fysieke kracht die door de Bataven werd gebruikt om het middenveld van SJC af te stoppen. Daar waar Jordy Groot tegen geel opliep bleef deze kaart bij een meer dan forse overtreding op Stef vd Zalm in de borstzak. De Bataven werkten hard maar waren slechts 1 keer gevaarlijk voor keeper Schelvis verschenen. Vlak voor rust kreeg SJC toch de domper van een onverdiende gelijkmaker te verwerken: 1-1.

Na rust liet SJC zich opnieuw gelden. Met wilskracht werd de druk naar voren bracht gezet. Met fysieke acties hielden zij echter respectievelijk Tom Duin, Jeroen Dedel en Benji Broekhof van scoren af. Zelf intussen loerend op de kans om via een counter op voorsprong te komen. SJC, dat de geschorste Tom Boekhuizen mistte, bleef de bovenliggende partij maar wist zich geen grote kansen te creëren. Met Rik van Dijk voor Jeroen Dedel werd de speelwijze ietsje anders. De technicus maakte het de Bataven verdedigers met enkele fraaie acties wel lastig maar het resultaat bleef uit. Ook Tom Duindam werd door de stugge verdedigers steeds belet om de genadestoot uit te delen. Na goed combineren kwam op rechts plots Benji Broekhof op snelheid de 16 in. Een slim tikje tegen zijn onderbeen bracht hem uit evenwicht en struikelend verspeelde hij zijn kans. Maar de scheids was dit niet ontgaan en resoluut legde hij de bal op de stip. Jordy Groot nam de verantwoordelijkheid en verzilverde fraai de geboden kans: 2-1.


Weg is weg

SJC deed pogingen om er snel 3-1 van te maken. Maar steeds opnieuw kon de Bataven, soms met kunst en vliegwerk, erger voorkomen. Raymond van Heijnigen had inmiddels last van een oude blessure en werd uitstekend vervangen door Sander van der Klucht. SJC bleef de betere ploeg, de Bataven loerden gluiperig op een misstap in de verdediging.
Hierna gooide trainer Bouman het met een dubbele wissel over een andere boeg. Gelijk ontstonden er voor hen mogelijkheden. Met een bal op de lat en een gevaarlijke ogende terug gekopte bal was echter de soep op. SJC oogde nu wel wat nerveus en er werd vaker gekozen voor weg is weg. Polak wisselde Abbas, die tegen geel was opgelopen, nog voor Joeri Brinkman en speelde uiteindelijk de wedstrijd heel gedegen uit .

Aanstaande zondag de wedstrijd tegen RKAVV uit Leidschendam. Voor SJC een zware opgave om ook daar de koppositie te verdedigen

Uit de krant