Dankzij goed keeperswerk van Aron Wijsman werd een vroege achterstand voorkomen. | Foto: WS

Noordwijk zet Rijnvogels op hun plaats: 4-1

Algemeen

Noordwijk liet zaterdag zien dat er geen betere ploeg is dan die van Zethof. Zonder de geblesseerde keeper Rondeltap en ook zonder de met gezondheidsproblemen geplaagde Denzel James, werd het Katwijkse Rijnvogels met de neus op de feiten gedrukt. Door de uiteindelijke 4-1 overwinning is Noordwijk weer een stap dichter bij het kampioenschap.

Op het zonovergoten kunstgras en met onder grote publieke belangstelling was het eerst even billen knijpen. Rijnvogels bleek vanuit de flow van 5 overwinningen op rij veel zelfvertrouwen aan de dag te leggen. En het was aan keeper Aron Wijsman te danken dat Noordwijk niet op een snelle achterstand werd getrakteerd. Al direct na de aftrap bokste hij een diepe bal knap weg en even later greep hij opnieuw goed in toen er van heel dichtbij een kogel op hem werd afgevuurd.

Fysiek sterk

De eerste de beste mogelijkheid aan de andere kant bracht echter voor Noordwijk de opluchting. Westdijk was de man die de diep gespeelde bal na een fysiek sterke actie zich het strafschopgebied in wurmde en daarna de bal in het doel liet verdwijnen: 1-0. Rijnvogels bleek aangeslagen en Noordwijk kreeg verdedigend iets meer ruimte. Van daaruit werd toen het initiatief overgenomen. Maar van beide kanten geen oogstrelend maar wel vermakelijk voetbal. Beiden met de gedachte de bal zo snel mogelijk naar voren te spelen. De toeschouwers zagen 2 stabiel verdedigende manschappen , goed passende middenvelders en ijverige aanvallers. Waarbij het fysiek in de diverse duels een behoorlijke rol speelde. Na ruim 20 minuten profiteerde Noordwijk optimaal van een miskleun in de Rijnvogels verdediging en Westdijk liet de 2-0 noteren.
Achteraf gezien was hiermee de wedstrijd gespeeld. Vooral door het niveau van de sterke Noordwijkse verdediging met daarin nu Aron Wijsman als betrouwbare sluitpost. Japie van Duin was nog het dichts bij Katwijks succes maar bleek deze keer niet zelfzuchtig genoeg. Vlak voor rust stond hij achter de bal met een vrije trap van zo'n 20 meter maar ook daar ontbrak succes. En bepaald niet chique waren de luide verwensingen die Noordwijk-supporters meenden hem te moeten toeschreeuwen. Op slag van rust kreeg Emiel Wendt nog een grote kans maar keeper Verkerk tikte de bal uit de hoek.

Gouden wissel

Na rust eenzelfde spelbeeld, meer spannend dan oogstrelend voetbal. Noordwijk bij bal bezit en loerend op de alles beslissende diep bal op Westdijk. Rijnvogels opportunistisch hard werkend richting een mogelijke aansluitingstreffer. Met Jim van der Krogt voor de hardwerkende Manuputty kreeg Noordwijk zijn gouden wissel. De getergde middenvelder die te weinig speelminuten krijgt liet met 3-0 en 4-0 van zich spreken met 2 geweldige doelpunten.
Dat in de absolute slotfase nog een tegengoal moest worden geïncasseerd was natuurlijk voor niemand een probleem. Want na afloop ging het daar echt niet meer over. Meer over de 6 punten voorsprong en de komende wedstrijden waarvan de eerste zaterdag is bij het laaggeplaatste AFC. Daar kan de volgende stap richting 3e divisie worden gemaakt.

Concurrent Ter Leede won met 0-4 overtuigend van 's-Gravenzande en kanshebbers Stedoco en Achilles Veen speelden tegen elkaar gelijk. Waardoor Stedoco nu op 8 punten achterstand is gekomen. Daarom is het wachten op de kraker tegen Ter Leede op 10 maart aan de Duinwetering. Dan kan de definitieve knock-out worden uitgedeeld zodat de ongeduldige supporters de voorbereidingen op het kampioenschap eindelijk kunnen gaan beginnen.