Louis Koppel vraagt wethouder bakker: Waar laten we nu de fiets? | Foto: Wim Siemerink
Louis Koppel vraagt wethouder bakker: Waar laten we nu de fiets? | Foto: Wim Siemerink

Fietsgebruik moet parkeerproblemen oplossen

Algemeen

De ontwikkeling aan de Maarten Kruytstraat is aangekomen in een volgende fase. De plannen gaan de inspraak in waarbij belanghebbenden en omwonenden de gelegenheid hebben zich voor en tegen uit te spreken. Daarnaast kan de gemeente in nader overleg met overheidsinstanties.

In de raadsvergadering was het college voorstel al een gelopen koers. Maar er kwamen betreffende de parkeeroplossingen toch kritische opmerkingen. Vanuit de coalitie bleek PvdA-GL vol lof over de plannen. Waarbij de 30% sociale woningbouw positief maar de oplossingen van het fietsparkeren als negatief werden aangetekend.
Over dat laatste vroeg Louis Koppel zich af: 'waar laten we nu de fiets?' Wethouder Bakker antwoordde dat dit bestemmingsplan juist ruimte biedt om dit probleem op te lossen in de openbare ruimte. Koppel reageerde:' fietsparkeren moet direct bij de plannen worden betrokken. Dit hoort net als parkeren eigenlijk te gebeuren op het terrein van de ontwikkelaar en niet in de openbare ruimte'.


Negatief gezeur

Dick Gutlich D66 bleek net als Duijndam (VVD) en Alkemade ( CDA) hele grote moeite te hebben met de parkeeroplossingen. De laatste verwachtte bijzonder tegenstand van omwonenden en ook van voormalig kandidaat-ontwikkelaar en buurman Paul Brandjes . Hij herinnerde daarnaast aan de toezegging door de wethouder dat de Noordwijkers met een parkeerkaart gebruik mogen maken van de parkeervoorzieningen op het Jan Kroonsplein. Duijndam vond de genoemde oplossingen nog erg vaag en eigenlijk onaanvaardbaar. Maar erkende dat er geen weg terug meer is.

Taetske Visser (PUUR) reageerde met: 'Wat jammer dat er steeds negatief gezeur is over parkeren. Laat de mensen toch op de fiets komen zoals collega Koppel ook al voorstelde. Ze verduidelijkte: 'Wij vinden het plan een kwalitatieve hoogwaardige toevoeging aan het winkelgebied'.


Uit de krant