Corso presenteert praalwagenontwerpen | de Noordwijker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225488&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo denoordwijker.nl
Esther Noordermeer draagt het potlood over aan de nieuwe corso-ontwerper Lucinda van der Ploeg. | Foto: PR
Esther Noordermeer draagt het potlood over aan de nieuwe corso-ontwerper Lucinda van der Ploeg. | Foto: PR

Corso presenteert praalwagenontwerpen

Het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft woensdag 14 februari bij hospitality partner Van der Valk Sassenheim-Leiden de praalwagenontwerpen gepresenteerd voor de 71ste corso editie. Met de ontwerpen is ingehaakt op het corsothema Cultuur.

In totaal rijden er zeventien praalwagens mee in het corso en de schooiwagen. De ontwerpen zijn stuk voor stuk bijzonder en kleurrijk. Cultuur is immers een dankbaar onderwerp waaruit corso-ontwerpster en hoofdarrangeur Esther Noordermeer volop inspiratie kon putten.

De gemeente Noordwijk bijvoorbeeld rijdt met een praalwagen die volledig wordt opgetuigd in het teken van de ruimtevaart onder de titel 'Noordwijk city of space', de gemeente Teylingen houdt het op eigentijdse 'Teylingse beelden' en Corsogroep de Zilk zoekt het wat internationaler met een reusachtige draak die over de voor- en achterwachten kronkelt 'The Chinese Dragon'.

De gemeente Lisse blikt terug op een 'Kleurrijk verleden' met donjon 't Huys Dever en een ridder te paard, terwijl buurgemeente Hillegom het zoekt in de muziek met praalwagen 'Muzikaal Hillegom'. Keukenhof daarentegen houdt het op 'Romantiek in bloemen', het eigen thema, maar ook dit is cultuur. Rode tulpen en harten, een kussend paartje en Delfts Blauw. Vooral toeristen zal deze praalwagen aanspreken.

Het vraagt teveel om alle zeventien praalwagens te benoemen, dus alleen nog de internationale deelnemers, want die heeft het Bloemencorso ook. Zo rijdt Volksrepubliek China mee met de praalwagen 'Carving the Dragon', Cathay flower association, China met de praalwagen 'Chinese Culture along One Belt & One Road' en Thailand met de prachtige wagen 'Thai Culture & Religion'. Het presenteren van de praalwagenontwerpen gebeurde op een groot scherm. Korte filmpjes waarop met een culturele blik naar de corsogemeenten werd gekeken en zeven korte optreden van lokale toneelverenigingen zetten de presentatie extra luister bij.

In memoriam

Voorafgaand aan de presentatieavond, die bestemd is voor de praalwagensponsoren en andere corso belanghebbenden, sprak vicevoorzitter Gerrit Rutgrink nog een in memoriam uit ter nagedachtenis aan de eind januari plotseling overleden corsovoorzitter Leo van der Zon, die vanaf augustus 2002 actief was voor het Bloemencorso van de Bollenstreek.

Corsonieuwtjes

Ook vertelde Rutgrink nog de nodige corsonieuwtjes zoals het digitaliseren van de schooiwagen waarbij toeschouwers bij wijze van proef op het komende corso naast contanten geven ook contactloos kunnen pinnen. Hij besprak het succes van de tribunes en de instelling van een jong I-team om actiever te communiceren via social media en verdergaande professionalisering van de figuratie.

Vervolgens was het de beurt aan corso-ontwerpster en hoofdarrangeur Esther Noordermeer. Zij stopt na dit corso en gaf symbolisch haar tekenpotlood door aan haar nichtje en opvolgster Lucinda van der Ploeg. Voor nu maakt iedereen zich eerst op om op 20, 21 en 22 april een fantastisch Bloemencorso 2018 neer te zetten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225488&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>