Afbeelding

Mooie winst Volleyballers NOVO

Algemeen

De Noordwijkse volleyballers voelen zich steeds beter thuis in de tweede divisie. Afgelopen zaterdag hadden zij hun eerste kans op een 4-0 winst tegen PDK Huizen.

In de eerdere krachtmeting in Huizen kon NOVO eenvoudig op 2-0 voorsprong komen, maar werd daarna zelf weggespeeld en verloor met 3-2. Afgelopen zaterdag wist NOVO de wedstrijd wel geheel naar zich toe te trekken. Doordat Gijs Paulides zich bij de warming-up al blesseerde moesten Joost van Anrooij en John Klinkenberg de middenposities vervullen. Pim Mossel verdeelde het spel en wist vanaf het begin de buitenaanvallers vrij te spelen. Tom van de Meer en Dennis Glasbergen konden vrijuit scoren, doordat libero Gijs Brasjen de ballen van de grond hield. Vanaf het begin waren de teams aan elkaar gewaagd, maar iedere set kon NOVO op voorsprong komen.

Na 2 sets te hebben gewonnen met 25-18 en 25-21 bleek voor NOVO de 3e set een gelijke te zijn. Na meerdere malen niet stand te hebben kunnen houden, was het tegen PDK Huizen toch zover. Het team van Albert Christina kon niet voorkomen dat Kees van de Meent zijn heren tot een directe overwinning bracht. Jeroen van Eijk zette iedere set strakke services weg en Sam van Straten - die dit seizoen steeds verder groeit - legde naast harde aanvallen ook pientere ballen weg. De vierde set levert een extra broodnodig punt op voor de weg uit de degradatiezone. De vierde set bleek een thriller te worden in het voordeel van PDK Huizen. De heren uit Huizen liepen maar liefst 5 punten uit, maar NOVO vocht zich terug in de set. De wedstrijd werd hierdoor in stijl afgesloten. het bleek stuivertje wisselen door de set heen. NOVO kwam uiteindelijk op setstand bij 24-25, maar met veerkracht wist PDK Huizen de set naar zich toe te trekken. Hiermee glipte de eerste 4-0 overwinning in de tweede divisie uit de handen van NOVO, maar desondanks mogen de heren zich tevreden stellen met 4 punten.

Het in grote getale aanwezige publiek werd vermaakt met volleybal van hoog niveau in de regio. De competitie wordt pas weer op 10 maart vervolgd tegen een concurrent in de degradatiezone Gemini-Kangeroes uit Voorschoten.