Wethouder Van Duin overhandigt de sleutel aan het prinselijk paar. | Foto: Ina Verblaauw
Wethouder Van Duin overhandigt de sleutel aan het prinselijk paar. | Foto: Ina Verblaauw Foto: Ina Verblaauw
foto's

Sleutel voor Prins Cauponi

Algemeen

Ieder jaar vindt tijdens het carnaval op ludieke wijze de sleuteloverdracht plaats van het gemeentebestuur aan Prins Carnaval. Plaats van handeling was de nieuwe raadszaal van het gemeentehuis op woensdag 7 februari. De sleutel moest wel weer verdiend worden. Een link wordt gelegd met het werk en/of de hobby van Prins Carnaval.

Prins Cauponi is een enthousiast tafeltennisser. In de raadszaal stond een wedstrijdtafeltennistafel opgesteld waarop een partijtje moest worden gespeeld. Zijn tegenstander was Dylan Kret, de clubkampioen van TOV. Wethouder van carnavalszaken Gerben van Duin legde kort de spelregels uit. "Scoort Dylan een punt, dan krijgt de Hoogheid een moeilijke vraag; scoort Prins Cauponi een punt, dan volgt een makkelijke vraag". Er dienden elf goede antwoorden te worden gegeven om de sleutel van het dorp te bemachtigen. Vooraf nog een stichtelijk woordje van de wethouder. "Hartelijk welkom in het huis van de democratie. Hier wordt bepaald welke beslissingen worden genomen. Dus haal alles uit de kast! Gemeentebode Herman Compier – in 2003 Prins Crevasse – fungeerde als assistent bij de wedstrijd. De vragen waren divers. Een greep: Noem de vijf carnavalsverenigingen van Noordwijk en Noordwijkerhout; hoeveel m2 horeca heeft Noordwijk; hoeveel kilometer strand heeft Noordwijk en welke bedrijven doen mee aan de kroegentocht. Zoals verwacht kwam Prins Cauponi glansrijk door de test, waarna Van Duin hem de sleutel overhandigde. Tot slot werd er een toast uitgebracht op het prinsenpaar en het carnaval 2018.

Prins Cauponi en Prinses Juna hadden al wat festiviteiten achter de rug. Net voor de overdracht waren ze met hun gevolg te gast bij 's-Heeren Loo en direct erna stond de bus van Beuk weer klaar voor een volgend evenement. "Het is een onbezorgd feest. Het plezier dat de mensen beleven, straalt van hun gezichten. Zo warm en zo dankbaar om dit te mogen doen", aldus het prinsenpaar. De agenda is overvol. De verlichte carnavalsoptocht met aansluitend de feestavond op vrijdag, zaterdag het jeugdfeest en de Flügel Aprés Ski Party, de gezinsmiddag op zondag en de bezoeken maandag en dinsdag aan de woonzorgcentra en enkele basisscholen, de Kroegentocht, met als afsluiting het doorzettersbal op dinsdag de 13e.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant