Tjeerd Westdijk maakte twee doelpunten tegen Swift. | Foto: OrangePictures

Koploper Noordwijk wint ook bij Swift: 0-4

Algemeen

Noordwijk begon gretig aan de wedstrijd in Amsterdam tegen bekervirtuoos Swift met Manuputty als vervanger voor Denzel James. De technische staf is heel zuinig op het kleine, rappe maar blessuregevoelige mannetje, die nogal eens het verschil kan maken. Of er wel of niet sprake was van een blessure werd echter niet helemaal duidelijk.

Zoals gezegd was Noordwijk vanaf het begin wel goed bij de les. En kon daarmee de aanvallende bedoelingen van Swift voldoende pareren. Met als opsteker dat er al na 8 minuten gejuicht kon worden nadat Reynaers op aangeven van Westdijk mocht binnenkoppen: 0-1.

Zo'n 4 minuten later had er zomaar een tegengoal kunnen vallen toen een doelpoging van Swift op de lat belandde. Even later moest Rondeltap zijn beste kunnen tonen bij een inzet die hij uit de uiterste hoek wist weg te ranselen. Daarbij leek hij zijn arm te overstrekken en niet veel later moest hij verzorgd worden. Noordwijk had het in die periode even niet echt gemakkelijk.

Twee van Westdijk

Maar in 26e minuut kwam gelukkig de bevrijdende tweede treffer. Dankzij knullig terugkoppen in de Swift-defensie kon Westdijk profiteren en opnieuw een doelpunt aan zijn totaal toevoegen. En ruim 5 minuten later werd het ook 0-3 toen Emiel Wendt na een knappe actie Westdijk opnieuw liet scoren. Inmiddels gaf Rondeltap aan toch niet verder te kunnen en Wijsman nam al voor rust zijn plek onder de lat in.

Na de rust bleek Noordwijk goed met de weelde van de voorsprong om te kunnen gaan. Swift toonde zich weliswaar strijdlustig, dreigend en zeker niet onbekwaam. Maar Noordwijk bleek veel effectiever. Met inmiddels Huig van Duin in de ploeg kwam Noordwijk ook nog op 0-4. De Katwijker in Noordwijkse dienst ronde heel fraai af. Terwijl Swift nog een keer op de paal wist te schieten speelde Noordwijk de wedstrijd professioneel uit.

Concurrenten winnen

Met deze winst is opnieuw een stap gezet richting de derde divisie. De kampioenskandidaat zag echter concurrenten Ter Leede en Stedoco beiden ook winnen. Ter Leede deed dit spectaculair door na een 3-1 achterstand met 4-3 de winst te pakken op Achilles Veen. Stedoco won met 3-1 van het laag geplaatste Smitshoek. Hierdoor hebben beide achtervolgers nog steeds 6 punten achterstand op de ploeg van Zethof. Die zaterdag 17 februari pas weer competitieverplichtingen heeft in de thuiswedstrijd tegen Rijnvogels. Dit team is aan een opmerkelijke reeks van 5 overwinningen begonnen nadat Hein van Heek op non-actief werd gezet. Hierdoor zijn ze koploper in de 2e periode en is promotie opeens ook voor hen weer een doelstelling. Gezien deze situatie staat er voor hun dus wel wat op het spel. En daarom kunnen we een spannende en hopelijk aantrekkelijke derby tegemoet zien.