Meer dan een gelijk spel zat er niet in voor Noordwijk. | Foto: Wim Siemerink
Meer dan een gelijk spel zat er niet in voor Noordwijk. | Foto: Wim Siemerink

V.v. Noordwijk doet zichzelf tekort

Algemeen

Het zou gaan om de 2 meest talentvolle ploegen uit de hoofdklasse A. Na de beide doelpuntrijke wedstrijden van Noordwijk en Stedoco van de vorige week waren de verwachtingen hoog. Het resultaat was voor de ploeg van Zethof uiteindelijk gewoon goed. Maar voor de supporters voelde het behaalde gelijke spel onmiskenbaar als verlies.

Aan de kille Duinwetering speelden twee ploegen met een nogal verschillende speluitvoering. Stedoco de ploeg die de combinatie wilde doorzetten naar de 16 meterlijn. En Noordwijk met het bekende spel van combineren vanuit de verdediging met als voortzetting de snelle diepe bal. Soms naar de vleugels soms direct richting de spitsen.


Subliem verdedigen

Voor Stedoco,die Noordwijk gewoon subliem zag verdedigen, leverde dit nauwelijks kansen op. Voor Noordwijk was het gevolg een handvol mogelijkheden met daarbij 2 werkelijk hele grote kansen.

Met de van blessures herstelden Manuputty en Dorothea op de bank begon Noordwijk aanvankelijk wat terughoudend aan de strijd. Niet dat Stedoco echt wist te domineren maar de ploeg had wel het initiatief. Toch was de eerste mogelijkheid voor James die echter in een moeilijke hoek werd gedreven. Terwijl de gasten volop combineerde kwamen er de Noordwijkse tegenstoten met als direct gevolg een paar corners.


Kansen

Na een half uur was er een kans voor Wendt maar die zag zijn inzet naast gaan. Even daarna kwam er wel is waar geen echte kans maar uit een rommelige situatie bijna wel een treffer. Het rollertje tegen de paal kwam zo in handen van de keeper. Vlak voor rust ging het aanvallend alweer mis toen van Staveren een mooie voorzet van James richting Grashoek lanceerde.

Na rust was Stedoco voor een periode weer dominant en dreigend. Verdedigend bleef Noordwijk echter fier overeind met een dominante Overvliet die een aantal keren zeer attent de combinaties onderbrak. Na ongeveer een uur was er eerst een mogelijkheid voor van Staveren en aan de andere kant was van den Brink de ingrijpende Bröcker net niet de baas.

Het vervangen van James door Dorothea werd door de supporters positief ontvangen. En deed coach Adelaar richting assistent Cor Lems opmerkingen: 'Die gozer heeft zeker dezelfde diëtiste als die Amezrine.


Spectaculair

Stedoco leek de winst te gaan pakken toen Rondeltap bij het uitverdedigen in de fout ging. Maar de goalie herstelde zichzelf door met een fantastische redding zijn doel schoon te houden.
Toen leek het lot Noordwijk goed gezind. Scheidsrechter Maurice Paarhuis zag in een bal tegen de arm van een verdediger een handsbal en lag gedecideerd de bal op de stip. Een uniek kans om ver in blessuretijd de winst te pakken. Specialist Le Congé plaatste zich tegenover keeper Smith. Die de goed genomen pingel echter spectaculair uit de hoek ranselde.
Nadat de balans was opgemaakt konden de teleurgestelde Noordwijkers uiteindelijk tevreden zijn. Door het verlies van Ter Leede bleek de koppositie weer versterkt met nog 6 punten voorsprong op achtervolger Stedoco.

Zaterdag spelen ze bij het Amsterdamse Swift. Waar de volgende stap naar een kampioenschap kan worden gezet. Omdat Stedoco zeker nog niet gewonnen heeft van Smitshoek en Ter Leede met concurrent Achilles Veen de strijd aanbindt.

Uit de krant