| Foto: WS
| Foto: WS

Raadsgroep afwachtend over noodzaak nieuwe huisvesting

Algemeen

Het huisvesten van ambtelijk apparaat, de balies waar bewoners zich kunnen vervoegen en het realiseren van een passende ruimte voor de samenkomsten van de lokale politiek hebben volop de aandacht.

Daar waar de burgers natuurlijk gebaat zijn met de balies heel dicht bij de dorpskernen blijken de ambtenaren er een heel andere gedachte op na te houden. Hun pleidooi, om vooral te zoeken naar een huisvesting waarin men gezamenlijk kan worden gehuisvest, lijkt inmiddels gehoor te vinden bij de stuurgroep. In een recente persbijeenkomst werd weliswaar gemeld dat alle opties nog open zijn maar in de vergadering van de raadsgroep van deze week klonk toch ook weer door dat er een groot nieuw gemeentehuis op het verlanglijstje staat.

Een volledig inzicht kan echter niet worden verworven. Het lijkt inmiddels traditie te zijn om de, voor de bevolking belangrijke informatie, de status van vertrouwelijk toe te kennen. Hierdoor is er ook bij goedwillende raadsleden geen informatie over te verkrijgen. Dit maakt de vraagtekens die er zijn alleen maar groter.

Wethouder van Duin stelde dat een nieuwe huisvesting er per 1 januari moet zijn maar dat de financiële consequenties nog moeten worden uitgewerkt en besproken. Terwijl eerder werd gezegd dat het hele traject ook nog door zal lopen tot minimaal 2012 of nog langer, lijkt er ondanks de bestaande mogelijkheden plots haast te zijn met de huisvesting. Nieuwbouw wordt wel mogelijk geacht. De gesprekken met Achmea Vastgoed over een vestiging in Noordwijk zijn nog steeds gaande. Dit is mogelijk maatgevend bij de haast die er wordt getoond.
De belangen en wensen van de bewoners lijken hier minder bepalend dan de wensen van het ambtelijk apparaat. De raadsgroep bleek in dit geval nauwelijks kritisch en vooral nog afwachtend.

Uit de krant