Afbeelding

Rogier Duijndam & Sonja Steenvoorden - ZVN Noordwijk

Algemeen

Zeilen is een fantastische sport, waarbij je voor de wedstrijd een analyse maakt van de weersverwachting. Je schat de natuurelementen zo in en benut ze, zodat je anderen te snel af bent. Zeilen is een ervaringssport. Veel zeilen maakt je beter en veel wedstrijden maken je scherper, waardoor er veel tijd aan de sport besteed wordt.
Geleverde prestaties in 2017: Ronde om Texel (1e mixed team, 1e Hobie Cat 16 en 3e overall), Nederlands Kampioen Hobie Cat 16 (1e) en Europees Kampioenschap Hobie Cat 16 (1e Masters, 3e Gold Fleet). Het Europees Kampioenschap Hobie Cat in Noordwijk was zeker het mooiste evenement wat zij in jaren gezeild hebben. De kracht van het team om deze mooie prestaties te behalen zijn het rustig blijven van het team, het analyseren wat er gebeurt op het water en in het wedstrijdveld en de wil hebben om te winnen.
Ambities van het team zijn om de eigen zeiltechniek te verbeteren, waarbij zij zich willen meten aan de besten in de zeilsport, het leren van de fouten en blijven genieten van het spel.

Uit de krant