Zandprinses Rosa van der Vijver. | Foto: PR
Zandprinses Rosa van der Vijver. | Foto: PR Foto: PR

Zandprinses brengt Jeroen in beeld

Algemeen

De Sint-Jeroenskerk in Noordwijk-Binnen vierde vorig jaar haar 125-jarig jubileum als bedevaartkerk van de patroon van Noordwijk, Jeroen. Op zaterdag 27 januari zal dit jubileum nog een staartje krijgen met het programma "Jeroen in beeld", dat door omstandigheden vorig jaar moest worden uitgesteld.

Speciaal voor Noordwijk heeft Zandprinses Rosa van der Vijver een beeldend verhaal gemaakt over het leven van Jeroen en zijn betekenis voor Noordwijk.
Rosa gooit, strooit en schuift met zand op een verlichte glasplaat en laat op betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. Via een directe projectie is deze kunstvorm live op een groot scherm te zien door de toeschouwers. Kinderen van 'het Bronckhorstschool-koor' zullen de beelden van zang voorzien, evenals het Jeroenskoor, dat bekende Jeroensliederen zal zingen.

Jeroen zal lijfelijk aanwezig zijn met zijn reliekschrijn, die tijdens de voorstelling voor de in kerk zal worden geplaatst. Het geheel zal een een uniek magisch muzikaal schouwspel zijn tussen licht en donker, waarbij ontroering en verwondering centraal zullen staan.

Jeroen in beeld vindt plaats op zaterdag 27 januari om 19.30 uur in de R.K. Sint Jeroenskerk aan de Van Limburg Stirumstraat 24. De toegang is gratis. Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Uit de krant