Afbeelding

BC BIOS 1 is kampioen

Algemeen

Het eerste team van Badmintonclub BIOS is afgelopen weekend kampioen geworden. Het team dat aan het begin geteisterd werd door een langdurige blessure van Petra Witteman, kon rekenen op een goede inval van Anneke Slats. Nu is het team weer helemaal compleet en afgelopen zaterdag speelden zij hun kampioenswedstrijd in Leiden.

Met nog één wedstrijd te gaan kon het kampioenschap BIOS bijna niet meer ontglippen. Om de eer helemaal aan het team zelf te houden, moest er nog wel minimaal één partij gewonnen worden. De dames en heren dubbel begonnen tegelijk. De heren liepen langzaam uit en wonnen de eerste set.

De dames moesten er hard voor werken en moesten de eerste set aan Leiden laten. in de tweede set leken Petra en Lilly hun eigen spelletje weer gevonden te hebben en BIOS won deze set ruim met 11-21. De derde set van de dames ging in eerste instantie gelijk op maar toch bleken de Leidse dames te sterk en de partij ging naar Leiden. De heren begonnen voortvarend aan de tweede set maar kregen de punten niet cadeau. Langzaam liep BIOS uit en met 13-21 was de partij gewonnen en het kampioenschap definitief binnen.

Als een waardig kampioen moesten natuurlijk ook de andere partijen gewonnen worden. Lilly maakte haar single erg spannend. Haar vechtlust hield haar overeind en in een lange driesetter wist ze de overwinning naar zich toe te halen. Ook Ian won zijn single redelijk snel in een knappe tweesetter. Nico moest nog even warm worden, maar na winst van de eerste set, volgde de tweede snel met 11-21.
Anneke moest in haar single wennen aan de droge lucht in de hal. Maar op doorzettingsvermogen wist Anneke in twee sets de overwinning naar zich toe te trekken. Ook de twee mixen gingen met ruime cijfers naar BIOS.

Met een eindstand van 7-1 voor BIOS heeft team 1 zich een waardig kampioen getoond.

Uit de krant