| Foto: PR
| Foto: PR

Heren NOVO verbazen koploper Protos

Algemeen

Het bevreemde de koploper Protos uit Utrecht dat de volleyballers van NOVO slechts tiende op de ranglijst staan. Protos staat als koploper stevig bovenaan en had pas één slipper in het seizoen en verloor enkele sets bij andere wedstrijden. De confrontatie met NOVO werd uitgesteld tot afgelopen weekend en bleek een spannende te worden.

Na de nummers twee en drie van de poule te hebben verslagen mocht NOVO deze zaterdag de koploper in Utrecht proberen te verslaan. Dit ging NOVO in de eerste twee sets goed af.

In de eerste set ontliepen beide teams elkaar niet en de heren vochten voor ieder punt. Dit leverde vanaf de eerste set ook spectaculair volleybal op.

Even op voorsprong

Halverwege de eerste set wist NOVO uit te lopen met een serviceserie van Tom van der Meer. De voorsprong leverde uiteindelijk ook de 21-25 set winst op. De tweede set bleef spannend tot het einde, maar NOVO trok ook daar met 22-25 aan het langste eind.

De 0-2 voorsprong zorgde voor spanning bij Protos, dat in de derde set de servicedruk opvoerde. Zo kwamen de Noordwijkers snel op achterstand. Ondanks dat ze zich wisten zich te revancheren moesten ze Protos laten lopen.

Met 25-19 winst voor Protos werd de wedstrijd voortgezet en mocht NOVO proberen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas bleef Protos in de winning mood en ondanks het mooie volleybal werd de set verloren met 25-17. De wedstrijd verdiende een vijfde set en de twee teams vochten voor winst, waarbij de koploper toch aan het langste eind trok.

Protos liet achteraf noteren dat ze het vreemd vonden dat NOVO zo laag geklasseerd staat.

Omdat Protos eerder in het seizoen een verzoek tot het verzetten van een wedstrijd heeft gedaan, mogen beide teams maandag 22 januari gelijk weer tegen elkaar aantreden. Deze maal op Sportpark Duinwetering om 21.30 uur. Daarna staat NOVO op zaterdag om 17.30 uur Zaanstad op te wachten.

Uit de krant