Benji Broekhof in duel met speler van MSC. | Foto: Johanna Wever
Benji Broekhof in duel met speler van MSC. | Foto: Johanna Wever

SJC wint met 3-0 van MSC

Algemeen

Na een succesvol trainingskamp in de omgeving van Benidorm keerde SJC gemotiveerd terug. Wel met de wetenschap dat er in de 1e wedstrijd een moeilijke tegenstander zou moeten worden overwonnen. Ook nog eens zonder de steunpilaren Jordy Groot en David Verweij.

Het ging aan de Lageweg even niet meer over de pogingen van zustervereniging Noordwijk om spelers bij SJC los te weken, ook niet over het mogelijke vertrek van Timo Ruigrok naar VVSB of de terugkeer van Jeroen Dedel naar Hillegom. Op het in bedenkelijke staatverkerende hoofdveld aan de Lageweg was het gewoon weer de realiteit van voetbal in de hoofdklasse.

Het was echter de tegenstander uit Meppel die direct van zich liet spreken. En duidelijk de bedoelingen had om de 3 punten op de lange terugreis met zich mee te nemen. Het eerste kwartier was dan ook overduidelijk voor de Meppelaren. Maar daarna kreeg SJC meer vat op het spel. Waarbij kilometervreter Raymond van Heyningen en clubicoon Dandy Steenvoorden beiden een hoofdrol opeisten. Een harde voorzet van Dandy Steenvoorden was Tom Duindam echter net iets te machtig. Het daaropvolgende keiharde schot van Benji Broekhof van net buiten de 16 kon door de Meppelse doelman nog worden gepareerd. In de laatste minuten voor de rust zette SJC nog eens extra aan maar de brilstand bleef op het scorebord.


Meer druk

Na rust bleek dat Polak de ploeg had kunnen overtuigen dat er meer druk op de bal was vereist. MSC wist zich even geen raad en Dandy Steenvoorden mocht uithalen. Maar zijn schot trof slechts het zijnet. Om de druk naar voren te verhogen bracht Polak Timo Ruigrok centraal op het middenveld.
SJC groeide hiermee in de wedstrijd met als gevolg een min of meer gelukkige maar wel verdiende 1-0 van Tom Duindam.
En kort daarna viel ook de bevrijdende 2-0. Het begon met een fraaie pass op Benji Broekhof die hijzelf vervolgde met een schitterende passeeractie. Waarna een subliem diagonaal schot de Meppelse keeper kansloos liet.


Bevrijd

SJC leek bevrijd en voetbalde ineens een fris aanvallend spel. Inmiddels verving Rick van Dijk op het middenveld Tom Broekhuizen. En er was direct een kans voor hem en niet veel later ook voor Dandy Steenvoorden. Steeds weer werd door de SJC-ers gezocht naar de vrijstaande speler en mogelijk had wat meer egoïsme ook meer resultaat opgeleverd.
De trainer van MSC gooide het met nog een kwartiertje te gaan over een andere boeg.
Onder het motto 'we gaan er opportunistisch tegenaan', kwamen er 2 aanvallende spelers bij. Met als gevolg dat SJC nog duidelijker bezit kon nemen van het middenveld. Maar MSC hoopte kennelijk op een gelukkige treffer van de aanvallende, met veel lengte begenadigde spelers.

Sjaak Polak ruilde de voortreffelijke Broekhof in voor Jeroen Dedel. Die direct liet merken dat hij er zin in had. Met regelmaat benutte hij de geboden ruimte en ging 2 maal wel voor eigen kans. Maar een extra doelpunt leverde het helaas nog niet op. Uiteindelijk kwam vlak voor tijd dit verdiende derde doelpunt er wel. Tom Duindam liet hierbij op een zeer indrukwekkende manier van zich spreken en bepaalde de eindstand op 3-0.
In het clubhuis stelde men vast dat concurrenten Achilles en Silvolde punten hadden gemorst. Waardoor SJC de ranglijst in de hoofdklasse A blijft aanvoeren.


Alphense Boys

Zondag wacht de ploeg van Polak de lastige uitwedstrijd bij Alphense Boys. Mogelijk weer met Jordy Groot erbij want hij speelde zonder problemen zijn wedstrijd bij de reserves. Maar nog niet met David Verweij, die wel aangaf dat hij deze week de trainingen weer gaat bijwonen.

Uit de krant