Afbeelding

Nico Verkade, triatlon

Algemeen

Nico Verkade is een triatleet, die de sport al 25 jaar beoefent. Binnen de triatlon is het belangrijk dat je alle drie de onderdelen, zwemmen, fietsen en hardlopen goed beheerst. Het hardlopen blijft zijn sterkste onderdeel, waarbij zijn doorzettingsvermogen en positieve houding de doorslag geven.
Sport is zijn uitlaatklep, sport verbroedert en verbindt mensen aan elkaar. Dit heeft hem deels gevormd tot wie hij nu is. Prestaties 2017: tweede plaats EK, eerste plaats NK hele triatlon Almere, marathon Rotterdam in 03:05 uur, tweede NK halve triatlon Nieuwkoop in 04:20 uur en eerste in de kwart triatlon Breukelen.
Met het Bollenstreek Triatlon Team veroverde hij een eerste plaats in Weert en de eerste plaats bij de halve marathon in Katwijk. Het hele jaar door wordt er getraind, 9-20 uur per week. Een wedstrijdvoorbereiding begint twee dagen van tevoren met pasta eten en voldoende drinken. De fiets wordt gepoetst en de tas gepakt. Voor de wedstrijd is er wedstrijdspanning en een grote focus. Zijn ambities zijn zo lang mogelijk van deze sport genieten, behalen van podiumprijzen en NK worden op kortere afstanden.

Uit de krant