Afbeelding

Abe vertelt in de bieb

Algemeen

Op maandag 8 januari om 10.30 uur is Abe de Verteller te gast tijdens Koffie+ in de bibliotheek aan de Akkerwinde 1A. Deze beste entertainer van het jaar 2016 volgens de Fantasy Awards, zal een uur lang op zijn bekende meeslepende manier zijn verhalen komen vertellen.

Verhalen vertellen is de grote passie van Abe, zeg maar zijn obsessie. Hij zou niet weten wat hij moest, als ie niet kon vertellen. De verhalen worden gebracht op zijn eigen kenmerkende meeslepende en uitbundige wijze. Bij hem is er geen genade, alles moet wijken voor het verhaal! Onlangs heeft hij zijn 300e verhaal toegevoegd aan zijn repertoire en hij is nog lang niet klaar. Zijn verhalen zijn spannend, komisch, episch en romantisch. Zijn inspiratie vindt hij in de overgeleverde wijsheid van sagen, mythen en sprookjes. Abe heeft ook vier boeken geschreven over de betekenis van verhalen. Hij vindt zijn inspiratie in de natuur en in de symboliek.  Naast vertellen schrijft hij artikelen en boeken, geeft van lezingen en leidt bomenwandelingen.

De bibliotheek houdt vanaf januari elke twee weken een Koffie+. Dit is een ochtend bedoeld om elkaar te ontmoeten en gekoppeld aan een thema, workshop of andere activiteiten.

Uit de krant