Stef van der zalm (14) aan de bal. | Foto: Johanna Wever
Stef van der zalm (14) aan de bal. | Foto: Johanna Wever

SJC speelt remise tegen RKHVV

Algemeen

De laatste wedstrijd voor de winterstop leek op papier een makkie. Want tegenstander bleek de rode lantaarndrager te zijn, RKHVV uit Huissen. Maar de volle winst kon niet mee naar Noordwijk worden genomen.

De technische staf van SJC zag zich geplaatst voor het invullen van een aantal opengevallen plaatsen. Vaste waarden Jordy Groot, Marvin Sloos, Jeroen Dedel en Tom Broekhuizen kampen met blessures die hen het spelen onmogelijk maakten. David Verweij werd deze week zelfs geopereerd.


Schitterend doelpunt

SJC begon toch voortvarend aan de wedstrijd en leek aanvankelijk duidelijk de betere ploeg. Waar RKHVV zich bediende van de lange trap naar voren, speelde SJC het door Polak gepredikte combinatievoetbal. Wat al na 7 minuten met een schitterend doelpunt van Dandy Steenvoorden het gewenste resultaat opleverde: 0-1.

RKHVV bleek echter toch veerkrachtiger dan verwacht. Langzaam maar zeker kwamen zij beter in de wedstrijd, combineerde beter en plots deden zich voor het doel van Kevin Schelvis enkele hachelijke situaties voor. Met een nog een kwartier te spelen voor de rust maakten RKHVV de gelijkmaker: 1-1. SJC leek geschrokken maar voelde zich weer wat geruster toen uit een spelhervatting Mike Verhoek de 2-1 wist binnen te koppen.


Rommelig

Na de thee werd zichtbaar wat trainer Polak ook bleek te hebben waargenomen. SJC kwam niet goed terug uit de kleedkamer. De ploeg speelde rommelig, passes kwamen niet aan en naar mate de wedstrijd vorderde moest Kevin Schelvis steeds vaker handelend optreden. Maar ook deze beste SJC-er moest toestaan dat RKHVV uit een razendsnelle counter de gelijkmaker wist te maken: 2-2.

Sjaak Polak schroomde niet om zijn jeugdige talenten een kans te geven zich te onderscheiden. Benji Broekhof, Jeffrey den Elzen en Joeri Brinkman werden ingebracht, dit gaf misschien wel wat meer elan maar zij konden ook niet forceren dat de volle winst kon worden meegenomen. Dat bleek zelfs Mike Verhoek niet kunnen nadat hij als extra spits naast Tom Duindam werd gestationeerd. RKHVV voelde dat er wat te halen viel en schroomde niet om de SJC-ers te irriteren en uit hun spel te halen. Wat ook nog eens een paar onnodige gele kaarten opleverden. De volle winst bleef ook niet in Huissen, vooral om dat keeper Schelvis met enkele fantastische reddingen dit wist te voorkomen.
Omdat concurrenten Silvolde en Achilles 1894 tegen elkaar gelijk speelden mag SJC zich de herfstkampioen noemen. Maar de achtervolgers zijn SJC wel dicht genaderd. Daartussen voegde zich inmiddels ook Hollandia dat 2 verliespunten meer heeft dan SJC.


Optimistisch

Sjaak Polak was natuurlijk niet tevreden maar bleef optimistisch: 'We hadden een goede competitiestart en nu gaat het even minder'. Hij had deze wedstrijd opnieuw voldoende werklust waargenomen maar stelde wel vast dat het scorend vermogen even onder de maat is. 'We hadden met drie, vier nul voor moeten komen', stelde hij vast. De winterstop lijkt voor SJC welkom te zijn omdat de geblesseerde spelers nu mogelijk kunnen herstellen. Op 20 januari is er de herstart van de competitie met voor SJC een thuiswedstrijd tegen MSC.

Uit de krant