Kopgevecht tussen Bradley el Idrissi, Brayen Brocker, Fanny Waandels, Maurice van der Neut. | Foto: OrangePictures

V.v. Noordwijk speelt Jodan Boys weg: 5-2

Algemeen

Wat de ploeg deze middag liet zien, juist daarvoor komen de liefhebbers naar het voetbalveld.' Dat was de reactie van een opgetogen Kees Zethof na de voortreffelijke winst op Jodan Boys. Daarmee doelend op de fraaie goals die er werden gemaakt, de een nog mooier dan de ander.

Noordwijk leek even slag te zijn na 2 wat mindere wedstrijden. Met Jodan Boys als tegenstander zou het niet gemakkelijk worden om de koppositie te verdedigen. In een voorbeschouwing meldde het Gouds Dagblad: Wedstrijden tussen Jodan Boys en Noordwijk staan vaak garant voor strijd, inzet en attractiviteit. En dat laatste was deze keer zeker het geval. Maar deze middag enigszins eenzijdig.

Vanaf de bank zag trainer Dennis van den IJssel van Jodan Boys dat zijn verdediging al na de eerste vijf minuten onder druk kwam. En het was al kort daarop 1-0. Toen Marijn Le Congé in een vlot lopende combinatie een teruggelegde bal, vanaf de zestienmeter heel bekeken de bovenhoek in zond. De 2-0 van Nick van Staveren viel nadat keeper Swaneveld al een paar keer handelend had moeten optreden.
Na die 2-0 hoorden we met regelmaat van den IJssel zijn luide, bijna wanhopige aanwijzingen geven aan zijn middenvelders. Vooral wanneer Noordwijk in balbezit kwam. Maar zijn coaching bracht niet wat er nodig was om de Noordwijkse aanvalsdrift te stoppen. En na een half uur kon Bröcker op links ver opstomen en een voorzet afleveren die Emiel Wendt de gelegenheid bood om hoog boven zijn verdediger raak te koppen: 3-0. Die stand was van korte duur. Levi Marengo dartelde op de achterlijn langs de verdediging en liet Romario Dos Santos scoren: 3-1.

Weergaloze actie

En toen kwam de 39e minuut met een weergaloze actie van de tot nu toe wat onzichtbare James. De kleine rakker nam de bal met de hak mee, keek even op en lanceerde het leer met een volley, onbereikbaar voor de vertwijfeld kijkende keeper Swaneveld en miniem kleine ruimte bij de 2e paal: 4-1. En met die stand klonk het rustsignaal net nadat Westdijk de mooie kans op 5-1 had gemist.

Na rust kon Jodan Boys opnieuw niet de strijdlust brengen die hen werd toegedicht. Noordwijk kopieerde het goede spel van de 1e helft maar niet met alle drang naar voren. Jodan Boys schreeuwde om een pingel nadat een vrije trap op een arm zou zijn gekomen. Maar de niet erg sterk leidende Scheidsrechter Oosting zag geen aanleiding om aan hun smeekbede gevolg te geven. En 7 minuten later viel ook nog de 5-1. Nu was het Westdijk die een prachtig doelpunt maakte. Hij kreeg de bal eigenlijk op een ongelukkige hoogte maar met een geweldige reactie werkte hij de bal met de hak in het doel. Met nog een kwartier te gaan deed Jodan Boys via Harold Vrolijk nog iets terug: 5-2. Maar de zege kwam natuurlijk niet meer in gevaar.

Noordwijk gaat dus de winterstop in als de herfstkampioen in de hoofdklasse A. Na de feestdagen en een trainingskamp in een warm oord is er op 20 januari de herstart in een uitwedstrijd tegen Rijsoord. Daar zal doelman Amezrine echter niet meer bij zijn. De goalie, die al eens eerder afscheid wilde nemen van Noordwijk om zijn heil te vinden bij een BVO, bleek vlak voor de wedstrijd uit de kleedkamer te zijn vertrokken. Hij werd in het doel vervangen door een uitstekende Roy Rondeltap. Voorzitter Henk Hoogervorst legde ons uit dat zich een incident had voorgedaan waarbij Amezrine was betrokken. Hij noemde hetgeen gebeurd was onacceptabel maar wilde er verder niets over kwijt. Zondagavond werd dit in een persoonlijk gesprek tussen de voorzitter en de doelman nogmaals bevestigd. Maandagavond is de TC ingelicht en besproken werd of het aantrekken van een nieuwe doelman noodzakelijk is.