On Stage speelt voor het twaalfde jaar op rij de musical Skroets in De Muze. | Foto: PR
On Stage speelt voor het twaalfde jaar op rij de musical Skroets in De Muze. | Foto: PR

Skroets voor de twaalfde keer in De Muze

Algemeen

Weer komt Ebenezer Skroets naar de Muze in Noordwijk. Inmiddels voor de twaalfde keer.

De humoristische en ontroerende familievoorstelling wordt al gespeeld sinds 2006 en heeft in de loop van de jaren verschillende ontwikkelingen ondergaan. Met meer spelers én ook met een kinderkoor van musicalschool 'On Stage' onder leiding van Chantal van der Klugt. 'Skroets' is een moderne, vrije bewerking van het aloude verhaal van Charles Dickens.

In de zaal zitten soms gezinnen die al jarenlang naar de voorstelling komen. Zij kennen het stuk door én door en gaan op zoek naar de veranderingen. Want die zitten er ieder jaar in. En ook zitten er altijd heel veel mensen in de zaal die voorstelling voor het eerst zien en zich soms afvragen waar de theatergroep Raponsel eigenlijk vandaan komt. Nou, gewoon uit Noordwijk.

Ebenezer Skroets is een echte vrek: hij is de hele dag bezig met het tellen van zijn geld en hij geeft zo min mogelijk uit want hij vindt alles 'te duur!'

Skroets is onaardig en gemeen tegen Juffrouw Kretsjit, zijn secretaresse. Ze koopt te vaak nieuwe kerstballen, hij lust haar koffie niet en dat ze zo enorm houdt van het liedje 'Last Christmas' vindt hij maar modern gedoe! Hij gaat enorm tekeer tegen de drie dames die geld inzamelen voor allerlei goede doelen. Hij is helemaal gemeen tegen de kinderen die hen een handje helpen.

En toch verandert hij. Dat komt omdat hij bezoek krijgt van drie Feeën. Zij laten hem beelden zien van gisteren, vandaag en morgen en daardoor komt Skroets uiteindelijk toch tot inkeer en komt het allemaal goed en wenst hij iedereen een prettig Kerstfeest én een Gelukkig Nieuwjaar.

Skroets is te zien op zondagmiddag 17 december in theater de Muze. Aanvang: 14.00 en 16.00 uur. Entree: 7,50 euro. Kaarten zijn te reserveren via Theater de Muze, tel. 3646226 of via www.demuzenoordwijk.nl

Uit de krant