Het Kinder Kleijnkoor is één keer extra te horen tijdens een gratis concert op vrijdag 22 december. | Foto: Archief
Het Kinder Kleijnkoor is één keer extra te horen tijdens een gratis concert op vrijdag 22 december. | Foto: Archief

Extra kerstconcert met Kinder Kleijnkoor

Algemeen

Op 22 december om 19.00 uur zal het Kinder Kleijnkoor onder leiding van Chantal van der Klugt een vrolijk kerstconcert geven voor jong en oud. De kinderen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de kerstliedjes met als thema 'Reis door de nacht!'

Het koor zingt dit jaar ook tijdens de kinderkerstwandeling, georganiseerd in samenwerking met de Oude Dorpskern, maar de kaarten hiervoor waren al snel uitverkocht.
Om meer mensen de gelegenheid te geven naar het koor te komen luisteren is besloten een extra concert te organiseren op deze vrijdagavond.

Een bijzondere aanvulling van het concert zijn midwinterhoornblazers uit Wapenveld: De Vlijtblazers. Een aantal van hen zal zowel op 22 als 23 december aanwezig zijn bij het kinderconcert. Het gebruik van de midwinterhoorn zou volgens een algemeen verbreide opinie zijn oorsprong vinden in de Germaanse joelfeesten, de feesten die zich afspeelden rond de midwinter-zonnewende (21 december).

Extra kinder kerstconcert: 22 december in de Oude Jeroenskerk om 19.00 uur.
Iedereen kan genieten van de mooie kerstliedjes in de prachtige Oude Jeroenskerk die weer sfeervol zal worden verlicht. Een mooie opstap naar de kerstdagen.
De muzikale begeleiding is handen van het Kleijnkoor Combo.
De toegang is vrij met een collecte na afloop.


Uit de krant