Afbeelding

Gratis energiescans voor het MKB

Algemeen

Als ondernemer is men continu bezig met kostenbesparing. Op uw energierekening valt óók te besparen. Maar hoe? Waar liggen de kansen en hoe dat aan te pakken? De gemeente Noordwijk en de Omgevingsdienst West-Holland helpen hier graag bij en bieden een gratis energiescan en monitoring aan. Hiermee kan men als MKB-er aan de slag met energiebesparing in uw bedrijf.

De gemeente Noordwijk stelt de gratis energiescans met twee jaar gratis monitoring beschikbaar voor maatschappelijke instellingen en MKB's zoals; zoals horeca-, grotere winkels, zorginstellingen, sportverenigingen, veehouderijen, glastuinbouwbedrijven, enz.

Wat is een energiescan?

Bij een energiescan komt een gecertificeerd bedrijf bij de bedrijven langs en brengt de huidige energiesituatie in kaart. Zo krijgt men inzicht in het huidige energieverbruik, de energiestromen en het energielabel. Hierna ontvangt men een advies op maat waarin onder andere staat; hoe de huidige technische installaties te optimaliseren, welke relevante maatregelen men kan nemen en wat de terugverdientijd daarvan is. De ervaring leert dat er gemiddeld meer dan 30% op de kosten bespaard kan worden met een terugverdientijd van minder dan drie jaar.

MKB bedrijven en maatschappelijke instellingen met een eigen gebouw die energie willen besparen en in aanmerking willen komen voor een gratis energiescan, kunnen zich aanmelden via www.odwh.nl/mkb

Uit de krant