De Noordwijkers vieren de 0-1. | Foto: OrangePictures

Noordwijk slaat in de slotfase toe tegen RVVH

Algemeen

Noordwijk en het geluk van de kampioen. Dat gonsde een beetje rond het veld in Ridderkerk nadat Noordwijk toch wat gelukkig de winst in de laatste 10 minuten veilig stelde.

Nu al praten over een kampioenschap lijkt toch wat voorbarig. Omdat RVVH aantoonde dat Noordwijk wel is waar verdedigend goed staat maar dat de opportunistische speelwijze ook inhoud dat een goed georganiseerde verdediging het Noordwijk zeker moeilijk kan maken.
En dat was dus bij het laaggeplaatste RVVH wel degelijk het geval. Vanuit een goede organisatie durfde zij het ook aan om Noordwijk bij balbezit onder druk te zetten. Gelukkig bleef de Noordwijkse verdediging, met Manuputty deze middag op de vertrouwde rechtsbackpositie wel en ogenschijnlijk eenvoudig overeind.

Speldenprikjes

Noordwijk profiteerde eerder optimaal van de unieke snelheid van Denzel James. Maar de snelle James kon deze middag helaas niet zo belangrijk zijn als hij in eerdere wedstrijden wel was. Slechts enkele speldenprikjes en een keer een goed lopende aanval waarbij het schot van Wendt net over werd getikt,konden op zijn conto en die van Noordwijk worden bijgeschreven. Daarnaast was er een poging van James via de goed spelende Dorothea, maar dat schot ging ruim naast. Ook Tjeerd Westdijk kon deze keer geen opvallende rol opeisen. En hiermee is uitblijven van treffers en de 0-0 ruststand enigszins verklaard.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Noordwijk misschien iets dwingender maar RVVH bleef toch eenvoudig overeind. Toch kwam de ploeg uit Ridderkerk na de thee aanvallend wat minder overtuigend over. Mogelijk omdat men besefte dat een gelijkspel tegen dit Noordwijk al een goed resultaat zou zijn. Wel bleven zij het proberen en na zo'n uurtje spelen moest Le Congé zelfs, ten koste van geel, handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. Met inmiddels Ten Hoope voor Manuputty leek een goed genomen corner van Le Congé voor resultaat te zorgen, maar Reynaers mikte naast.

Noordwijk bleef nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Met Bosma voor James probeerde Zethof nog wat extra te brengen. Het was in de slotfase dat de keeper een schot van Bosma uit het doel moest ranselen, waarna Wendt met het hoofd het net wist te vinden. Met nog zo'n 5 minuten op de klok leek een 0-1 overwinning een feit. Dat Noordwijk ook nog 0-2 maakte was te danken aan goedwillende scheidsrechter. Le Congé mocht vanaf de stip de 0-2 verzilveren.

Hoek

Zaterdag speelt Noordwijk de thuiswedstrijd tegen Hoek. Alweer zo'n ploeg waar Noordwijk het traditioneel niet gemakkelijk tegen heeft. De Zeeuwen wisten de laatste 5 wedstrijden niet tot winst te komen. Concurrent Stedoco won deze week in Zeeland met 3-5. De mannen van Zethof zijn wel aan hun stand verplicht om hen een wat nare lange terugreis te bezorgen.