De dertiende editie van de Muzikale Kerstwandeling start ook dit jaar weer met een concert in de RK Jeroenskerk. | Foto: Archief
De dertiende editie van de Muzikale Kerstwandeling start ook dit jaar weer met een concert in de RK Jeroenskerk. | Foto: Archief

Muzikale kerstwandeling door Noordwijk Binnen

Algemeen

De dertiende Muzikale Kerstwandeling komt snel in zicht, Op zondag 10 december stellen de bewoners in en om de Voorstraat hun huizen gastvrij open voor een muzikale activiteit. De ervaren deelnemer van dit evenement zal een aantal verrassende nieuwe huizen en nieuwe muziekgezelschappen kunnen ontdekken.

Op ruim 30 locaties vindt een optreden plaats. De hele organisatie is in handen van vrijwilligers. Traditiegetrouw start de rondwandeling om 13.00 uur met een voor iedereen toegankelijk openingsconcert in de RK Sint Jeroenskerk. Dit concert is gratis. Vanaf 14.00 uur start de muziek in de huizen.
Het in kerstsfeer gestoken Lindenplein wordt de centrale plek waar het wandelend publiek tussen de voorstellingen door kan genieten van goede koffie van Koffie August, verkocht vanuit een heuse oude Russische ambulance. Aad&Wijn houdt de mens op temperatuur met dampende Glühwein en Catering aan Zee verzorgt de warme winterhap. Daarnaast is er nog een bescheiden verkoop van kerst gerelateerde producten. Alles omlijst met afwisselende muziek. Rond 17.30 uur stopt de muziek in de huizen.

Eén van de uitgangspunten is altijd geweest dat de opbrengst aan een goed doel wordt geschonken. De deelnemende muzikanten treden in principe gratis op of tegen een beperkte onkostenvergoeding. De opbrengst van dit jaar wordt beschikbaar gesteld aan Fietsmaatjes Noordwijk. Deze vrijwilligersorganisatie stelt zich ten doel om mensen die nog graag een fietstochtje willen maken maar dit zelfstandig niet meer kunnen, mee naar buiten te nemen op een daar voor speciaal gemaakte duofiets.
De kaartverkoop is reeds gestart op bij Theater de Muze en bij Bruna Boekhandel Kerkstraat 23, hoek Keuvel/Kerkstraat. Op zondag 10 december is er vanaf 12.00 uur nog gelegenheid een entreekaart te kopen in de hal van het gemeentehuis, Voorstraat 42.

Kaarten kosten € 10,00 per persoon en zijn inclusief een consumptiebon van € 2,00 te besteden op het Lindenplein tot 17.30 uur.
Meer informatie staat op www.deoudedorpskernnoordwijk.nl/muzikale-kerstwandeling

Uit de krant