Turn en Springwedstrijden bij DOS groot succes | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Sport

Turn en Springwedstrijden bij DOS groot succes

Op zaterdag 18 november hebben 350 meisjes en jongens hun kunsten laten zien in de sporthal aan de Duinwetering.

De aanwezige 16 verenigingen gingen vol enthousiasme met elkaar de strijd aan op de lange mat, Pegasus, minitrampoline, airtumbling, plank en kast. Het was een prachtig gezicht als de teams met de clubvlag de zaal betraden met opzwepende muziek voor de volle tribunes.

Drie minuten inspringen en dan salto's, de arabier en flikflaks voor de punten. Een buiging naar de jury, die dan de punten noteert voor moeilijkheidsgraad van de oefening en de uitvoering. Jonge DOS meiden, die de jurybriefjes bij de wedstrijdleiding brengen. Vervolgens wordt alles in de computer ingevoerd en worden de prijswinnaars per onderdeel / leeftijd bepaald.

De wethouders Pieter Jan Barnhoorn (oud-voorzitter DOS) en Gerben van Duin reikten de prijzen uit aan de winnende glunderende jongens / meisjes. Deze dag werd georganiseerd door de vrijwilligers van de gymnastiek en sportvereniging DOS in samenwerking met de KNGU district Zuid Holland. Het was tevens de laatste keer dat de heer Jan Morssink, organisator en speaker, deze wedstrijden organiseerde. Na meer dan 30 jaar stopt Jan. De totaal verraste Jan werd bedankt door Hans Savenije, de voorzitter van DOS  met een bloemetje. Tevens werd hij onderscheiden met de zilveren bondsspeld van de KNGU.

Het was een dag vol kijkplezier in de sporthal aan de Duinwetering.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>