De gehele Sportraad en sponsoren. | Foto: Priscilla Bekkers
De gehele Sportraad en sponsoren. | Foto: Priscilla Bekkers

Sportverkiezing is volop in voorbereiding

Algemeen Sportverkiezingen

De Noordwijkse Sportraad is weer gestart met de voorbereidingen voor de Noordwijkse Sportverkiezing, die op vrijdag 16 februari in de Hotels van Oranje wordt georganiseerd. Dinsdagavond werden in de oude raadzaal de sponsorcontracten getekend, nodig ter ondersteuning en realisatie van de festiviteiten.

Rob de Jong, voorzitter van de Noordwijkse sportraad kijkt uit naar de komende verkiezingen. 'We zijn blij met de inbreng van de sponsoren. We hebben hen nodig om de sporters goed voor het voetlicht te brengen. Naast de vaste sponsoren Uitgeverij Verhagen, de Hotels van Oranje, de Koninklijke Beuk, Van Abswoude Autopromenade verwelkomen we ook een nieuwe sponsor Reactiva Arbodienstverlening Noordwijk. We zijn blij met zoveel sportieve betrokkenheid.'

Sportcity

Tegen de achtergrond van de vlag van Noordwijk als European City of Sports 2017 ging wethouder Gerben van Duijn in op de sportieve gemeente.

'De mogelijkheden die Noordwijk oppakt en uitbuit, maar vooral ook dat verenigingen en gemeente met gezondheid bezig zijn. 'Als wethouder van 'geluk', zoals ik wel eens wordt genoemd, ben ik blij dat onze verenigingen vooral gezondheid als doel zien. Bewegen, voor alle leeftijden, en vooral ook gezonde voeding zoals in onze sportkantines. Er komt ook steeds meer aandacht voor bewegen voor senioren met prima sporten.'

Trots

Burgemeester Rijpstra stak zijn trots voor de sportieve gemeente niet onder stoelen of banken.

'Als gemeente willen we graag faciliteren, maar we zijn er trots op dat de sporten zo breed en vakkundig worden opgepakt. Noordwijk onderscheidt zich echt als sportieve gemeente en onze fusiegemeente die geen sportraad heeft, kijkt vooral mee om hopelijk straks ook hierbij in te steken. 'Ik ben blij met de sponsoren en sportraad en hoop dat we straks voor de 28e keer een sportief feest kunnen brengen.'

Sportverkiezing

De sportverkiezing vindt plaats op 16 februari in de wintertuin van de Hotels van Oranje. De Sportraad nodigt alle inwoners van Noordwijk uit om naar deze feestelijke prijsuitreiking voor het sporttalent, sportvrouw, sportman, Sport Prestatie 65+ en sportploeg 2017 te komen. Velen hebben sporters en sportteams opgegeven om te nomineren. Het wordt nu spannend wie de jury gaat benoemen. De Noordwijker stelt vanaf begin 2018 alle sporters via een speciale rubriek aan alle lezers voor.

De genomineerden zijn:

Sportman: (Koninklijke Beuk Cup): Robert Hendriks - Life saving; Nico Verkade - Triatlon; Peter le Clercq - Special Olympics Wintereditie.

Sportvrouw: (De Hotels van Oranje Trofee): Lobke Schreuder - MSV - Basketbal; Noor Driessen - Basketbal; Michelle Zeeman - Special Olympics Wintereditie.

Sportploeg: (Abswoude Autopromenade Award): Rogier Duijndam & Sonja Steenvoorden - ZVN Noordwijk - Hobiecat; De Strandridders -strandbikers; Dames 1 NOVO Noordwijk - Volleybal.

Sporttalent: (Reactiva Prijs): Yves Vergeer Nijc Gevers- Schaatsen; MD1 Noordwijkse Hockey Club (NHC) - Hockey; Tjeerd Boermans - Hockey.

Sport Prestatie 65-plus: Liesbeth ter Laak - Zwemmen; Wandelvoetbal Voetbalvereniging SJC - Voetbal; Frans van den Berg - De Beweegschool.

Uit de krant