Juriaan van Duyn omspeelt zijn tegenstander en zet voor. | Foto: Johanna Wever

SJC handhaaft nog net de ongeslagen status

Algemeen Sport

De uitwedstrijd in het mini-stadion van DHC in Delft was, ondanks het gebrek aan doelpunten, er zeker geen een van 13 in een dozijn.

Een wedstrijd waar gebruikelijk de term 'een bloedeloze 0-0 ' aan wordt verbonden werd er plots een waarover nog lang zal worden gesproken. Niet door de 90 minuten durende vruchteloze jacht op doelpunten maar door de spectaculaire slotminuut en de bijzondere ontknoping. Met een 2e gele en dus rode kaart voor doelman Schelvis en een penalty voor de thuisclub.

Alleskunner David Verweij werd de held nadat die in een keeperstrui werd gehesen omdat alle wisselspelers waren gebruikt. Wat schuchter lachend nam hij zijn plaats onder de lat in. Hij leek gelaten zijn lot om de bal uit het net te moeten halen te accepteren. Maar niets was minder waar. Want op het juiste moment was hij vol concentratie en deed wat niemand had verwacht. Hij besloot te gokken en met een duik naar de rechter benedenhoek pareerde hij het ingeschoten kunststof. Zodat SJC door dit optreden van David Verweij als 'reservedoelman' de status van ongeslagen koploper toch nog wist te prolongeren.

Betere ploeg

Voorafgaande aan dit enerverende slot was het een wedstrijd waarin SJC aanvankelijk de betere ploeg was die teveel kansen verspeelde om de tegenstander murw te kunnen krijgen. Eerst was het Abbas Al Tamimy en wat later Jeroen Dedel die ongelukkig de mogelijkheden onbenut lieten. De grootste kans was voor Tom Duindam vanaf de penaltystip nadat de doorgebroken Jordi Groot onreglementair was tegengehouden. Ook deze 100% kans leverde helaas niets op. SJC bleef wanhopig zoeken naar meer mogelijkheden. En die kwamen er ook want SJC speelde zeker geen slechte wedstrijd. Maar het werd zo middagje van 'net niet'.

Baltempo

Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld maar het baltempo zakte. Met Timo Ruigrok voor Juriaan van Duin en Dandy Steenvoorden voor Jeroen Dedel probeerde Sjaak Polak een nog aanvallender speelwijze. Waardoor DHC meer kansen kreeg om in de omschakeling mogelijk de overwinning te stelen. En naar mate de wedstrijd vorderde werd DHC ook brutaler, gooide een snuifje intimidatie in de strijd en dwong in de 85e minuut doelman Schelvis tot een spectaculaire redding. En in de blessure tijd kwam dan door een opvallende waarneming van de leidsman de grote kans voor de ploeg uit Delft. De bal viel in het strafschopgebied waarbij een botsing tussen spits en doelman werd uitgelegd als een verdedigende overtreding.

Omdat ook Silvolde gelijk speelde tegen Alphense Boys is er aan de kop van de ranglijst niets veranderd. Zondag is er de thuiswedstrijd tegen Achilles 1894. De makkelijk scorende ploeg uit Assen kende ook een heel goede start en heeft inmiddels 29 doelpunten verzilverd.